Fiksun kaupungin työkalut koottiin yhteen – mukana esimerkkejä käyttötavoista

Artikkelikuva: Fiksun kaupungin työkalut koottiin yhteen – mukana esimerkkejä käyttötavoista

Fiksua kaupunkia kehittämässä -kooste tarjoaa kattauksen menetelmistä ja työkaluista. Sisältö on suunnattu kaupungin kehittäjille sekä kaupunkikehittämisestä ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneille

Fiksu kaupunki – Helsinki Innovation Districts -hankkeessa fiksumpaa kaupunkia ja uusia ratkaisuja kokeillaan ja kehitetään yhdessä kaupungin toimialojen, yritysten ja asukkaiden kanssa. Hankkeen kokeiluohjelmat tarjoavat yrityksille matalan kynnyksen mahdollisuuden testata uusia palveluita ja teknologioita aidossa kaupunkiympäristössä.

Innovaatiotoimintaa on Helsingissä tehty rakenteilla olevilla alueilla kuten Kalasatamassa ja nyt Pasilassa. Fiksu kaupunki -hankkeen erityishuomion kohteina ovat kuitenkin kaupunkiuudistusalueet Malmi, Malminkartano-Kannelmäki ja Mellunkylä, joiden kehittämiseen Helsingin kaupunki aikoo satsata tulevina vuosina. Kaupunkiuudistuksen taustalla on Helsingin tavoite olla kaupunki, jossa asuinalueet eivät eriydy ja kaikkialla voi elää turvallista ja viihtyisää elämää positiivisesti omaleimaisissa kaupunginosissa. Kaupunkiuudistus on työkalu, jolla Helsinki toteuttaa tätä strategista tavoitetta ja mahdollistaa kaupunginosien tasavertaisuuden ja hyvinvoinnin. Kaupunkiuudistuksen aikajänne ulottuu aina vuoteen 2035 saakka, mutta kaupunkiympäristön parantamista tehdään pienin askelin ja kokeillen, myös nopealla aikataululla. 

Fiksua kaupunkia kehittämässä -kooste tarjoaa kattauksen menetelmistä ja työkaluista. Sisältö on suunnattu kaupungin kehittäjille sekä kaupunkikehittämisestä ja innovaatiotoiminnasta kiinnostuneille ja mukana on käytännön esimerkkejä, miten erilaisia työkaluja, metodeja tai malleja on hyödynnetty Fiksu Kaupunki -hankkeessa. Esimerkit kertovat, millaisia menetelmiä on hyödynnetty muun muassa yhteiskehittämiseen ja osallisuuteen ja miten menetelmät ovat tukeneet kaupunginosien kehittämistä. 

Tutustu työkaluihin!

Kun kokeilet kaupunkikehittämisen keinoja, jaa meille parhaat kokemuksesi joko Twitterissä @fiksukaupunki tai sähköpostilla osoitteeseen info@fiksukaupunki.fi!

Hankkeen tuottamat raportit, julkaisut ja verkkosivut tarjoavat lisää tietoa, kun haluat perehtyä työhön ja menetelmiin koostetta syvällisemmin.

Lue myös