Juha Nummila vetämään SynchroniCity- ja CircVol–osahankkeita Forum Viriumiin

Artikkelikuva: Juha Nummila vetämään SynchroniCity- ja CircVol–osahankkeita Forum Viriumiin

[vc_column]

Projektipäällikkö Juha Nummila uskoo, että älykaupungin parhaat ideat syntyvät tyhmistä kysymyksistä ja epäonnistumisista. 


Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Koulutukseltani olen tietoliikenne- ja tietojärjestelmien asiantuntija. Aina diplomityöstäni lähtien työtehtävieni punaisena lankana on ollut suurten teknisten järjestelmien ymmärtäminen käyttäjien ja asiakkaiden kannalta.  Toimin pitkään verkonhallintatuotteen testauksen ja tuotekehitysmenetelmien esimies- ja asiantuntijatehtävissä, joissa keskeisenä haasteena oli kehitysryhmien yhteistyön tuloksena syntyvät laajat ja toimivat ratkaisut. Rajapinnat ja standardit ovat tuttuja sekä ketterät menetelmät jatkuvien muutosten maailmassa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Tulen vetämään SynchroniCity- ja CircVol–osahankkeita Forum Viriumiin projektipäällikkönä. SynchroniCityn tavoitteena on älykaupunkiratkaisuiden siirrettävyys ja markkinat Euroopan laajuisesti arkkitehtuurin ja rajapintojen yhtenäistymisen avulla. CircVol on suurivolyymisten massojen kierrätystaloushanke, jossa Forum Virium tuo digitaalisten ratkaisujen osaamista mukaan.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Odotan yhteistyöllä syntyvien ratkaisujen hyötyjen konkreettista näkymistä ja uusien ajatusmallien innoittamien yritysten syntymistä hankkeiden herätteenä. Uskon näkeväni paremman kaupunkiympäristön ja omalta osaltani olla eturintamassa toteuttamassa sitä.”

Mikä sinua innostaa?
”Uusien asioiden oppiminen ja ymmärtäminen yhdessä muiden ihmisten kanssa. Älykaupungin parhaat ideat syntyvät tyhmistä kysymyksistä ja epäonnistumisista, vaikka ei ehkä aina alkuperäiseen haasteeseen.”

Mitä teet kun et ole töissä?
”Kesällä olen kotona ja mökillä puutarhaorjana ja tee-se-itse rakentajana. Talvella harrastan lukemista ja kesän projektien suunnittelua. Meillä kotona on myös kaksi karvaista lasta, joiden henkilökuntana toimin.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Haluan kehittää kaupungin asukkaita tukevia palveluita niin, että äly jää ihmisille.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Suurien järjestelmien integrointiosaamista sekä jatkuvan muutoksen haasteeseen vastaamista. Insinööritaustan kautta tuon myös teknisten haasteiden ja niiden ratkaisujen pilkkomisen ja priorisoinnin osaamista ihmistä unohtamatta.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Juha!

Lue myös