Janne Olin aloitti projektisuunnittelijana Forum Viriumissa

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Janne Olin, liikennetekniikan ja maankäytön suunnittelun maisterivaiheen opiskelija Aalto-yliopistosta. Alkujaan olen paljasjalkainen stadilainen Ogelista, mutta opinnot veivät luonnon helmaan Espooseen, ja siellä olen majaillut erinäisissä paikoissa viimeiset viisi vuotta. Olen työskennellyt suunnittelu- ja konsulttitoimistoissa neljä viimeistä vuotta, pääpainoina liikennetekniikka ja paikkatieto.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Työskentelen projektisuunnittelijana SOHJOA Baltic -projektissa. Työnkuvani rakentuu enimmäkseen liikenteen automaation lähtitulevaisuuden tutkimisen ympärille.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Odotan pääseväni näkemään liikenteen ja kaupunkien tulevaisuuteen, en sen enempää. Odotan innolla, että pääsen keskustelemaan näistä asioista alan huippuosaajien kanssa sekä tekemään laadukasta ja keskustelua herättävää tutkimusta.”

Mikä sinua innostaa?

”Yksilötasolla suurin innostuksen aiheeni on uuden oppiminen ja tuntemattoman kartoittaminen. Suuremmassa mittakaavassa minua motivoi vastuu yhteiskunnasta ja tulevaisuudesta. Lisäksi tietenkin määrätietoiset ja innokkaat ihmiset.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Enimmäkseen aikani kuluu simppelien mutta palkitsevien rutiinien parissa. Suosikki ajanvietteitäni ovat kaunokirjallisuus, elokuvat, musiikkikeikat, museot ja jalkapallo. Näitä yleensä harrastan joko tyttöystävän tai kaverien kanssa. Kesäisin tulee liikuskeltua melko paljon luonnossa.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Näen kaupunkikehityksessä tällä hetkellä kolme päätavoitetta: tunnettuun perustuva kehittäminen kohti kestävämpää yhteiskuntaa, epävarmaan ja tuntemattomaan varautuminen sekä näistä aiheutuvan muutoksen ohjaaminen. Uskon, että Helsinki on tulevaisuutensa haltija ja sitä kohti teemme työtä.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Ennen kaikkea analyyttisen otteen tekemiseen.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Janne!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös