Timo Ruohomäki on Forum Virium Helsingin uusi IoT-johtaja

Artikkelikuva: Timo Ruohomäki on Forum Virium Helsingin uusi IoT-johtaja

Sähkötekniikan insinööri Timo Ruohomäki valittiin Forum Virium Helsingin uudeksi IoT-johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi. Hän on työskennellyt Forum Viriumissa vajaat kolme vuotta projektipäällikkönä.

Miten koulutuksesi ja aiempi työurasi tukee IoT-ohjelmajohtajan pestiä?

”Työurani on jakautunut oikeastaan kahteen osaan: toimin pitkään IT-alalla kansainvälisissä projektitehtävissä CRM- ja mediatuotantojärjestelmien kanssa, mutta viimeiset vuodet enemmän kiinteistöautomaation ja niihin liittyvien integraatioiden parissa. Tämä yhdistelmä on ollut hyvä pohja erityisesti hankkeissa, joissa energiatehokkuutta ja ilmastoviisautta on haettu analysoimalla ja hyödyntämällä jo valmiiksi kerättyä dataa. Pitkä kansainvälinen kokemus on sekin luonnollisesti helpottanut verkostoitumista EU-hankkeissa.”

Mitä uutta suunnittelet Forum Viriumin IoT- ja data-toimintaan?

”Yhtiön toimintamalli sinänsä on kunnossa, mutta innovaatiotoimintaan luonnollisesti kuuluu muutos ja jatkuva omienkin toimintatapojen kehittäminen. Jatkossa painottuu kaupungin digitalisaatio- ja ilmasto-ohjelmien tukeminen perinteisen hanketekemisen rinnalla.”

Miksi IoT- ja dataprojektit ovat tärkeitä Helsingille?

”Maailman toimivin kaupunki on vahvasti dataohjautuva, mutta data itsessään ei ole palvelu. Toimivuutta on ehjien palvelujen saatavuus lähellä kaupunkilaista.”

Mitä teet vapaa-ajallasi?

”Kalasataman asukkaana olen tyytyväinen lähes kotiovelta avautuviin hyviin ulkoilumaastoihin. Teatteri ja konsertit ovat säännöllisesti ohjelmassa myös.”

Olet työskennellyt Forum Viriumissa vajaat kolme vuotta. Mikä tekee Forum Viriumista hyvän työpaikan?

”Kaupunki organisaationa on valtavan laaja ja monitahoinen. Forum Virium tarjoaa hyvän näköalapaikan monenlaiseen tekemiseen kaupungin kaikille toimialoille. Myös haasteet ja tarpeet ovat konkretisoituneet, viimeksi Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman muodossa.”

Millainen sinun mielestäsi on maailman toimivin älykaupunki?

”Maailman toimivimmassa kaupungissa palvelut on saatavilla helppokäyttöisinä ja laadukkaina. Kaupunkilainen on aktiivinen toimija ja kaupunki toiminnassaan avoin ja helposti lähestyttävä. Älykaupunki ei kysele turhia, tuleviakin tarpeita osataan täyttää ennakoivasti ja kaupungin prosessit oppivat kaupunkilaisilta.”

Ruohomäen edeltäjä Hanna Niemi-Hugaerts siirtyy Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus Tieke ry:n toiminnanjohtajaksi.

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoja

Kuva

Timo Ruohomäki

#IoT #data
puh. +358 40 661 5500
timo.ruohomaki(at)forumvirium.fi

Lue myös