Hyödynnä taloyhtiöiden ilmastoviisas open source -dataportaali

Artikkelikuva: Hyödynnä taloyhtiöiden ilmastoviisas open source -dataportaali

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeessa käytetty dataportaali tuo datavirran asukkaan omaan hallintaan. 

Mittaustiedon kerääminen on nykytekniikalla helppoa, mutta suuri pullonkaula taloyhtiöissä on tiedon hallinta ja jakaminen. Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke rakensi oman dataportaalin avoimen lähdekoodin työkaluin. Sen avulla voidaan luoda markkinapaikka, johon halukkaat palvelutarjoajat voivat tuoda tarjolle asumisdataa jalostavia palveluitaan. Asukkaat taas voivat katsella portaalissa omaa dataansa ja jakaa käyttöoikeuksia siihen haluamilleen palveluntarjoajille.

Open Source-työkalun rakennettua koodia voi hyödyntää kuka tahansa. Käyttöliittymä on React-sovellus, joka toimii hyvin niin mobiililaitteissa kuin tietokoneen selaimella. Taustajärjestelmä on koodattu Pythonilla Django-ohjelmistokehyksellä.

Kysy lisää Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen dataportaalia pilotoineiden taloyhtiöiden ja asukkaiden käyttökokemuksista 

Projektipäällikkö Lasse Sariola

Forum Virium Helsinki

050 438 1552 lasse.sariola(at)forumvirium.fi

Tutustu koodiin Githubissa

https://github.com/ForumViriumHelsinki/IlmastoviisaatTaloyhtiot

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -dataportaali toimii kuten Applen ja Androidin sovelluskaupat. Tarjolla on asumisen digitaalisia palveluita, ja asukkaat päättävät itse, mitä oikeuksia omasta asunnosta kerättyyn mittausdataan he eri sovelluksille antavat.

Dataportaalin käyttöliittymä tuo asumisen tuottaman datavirran asukkaan omaan hallintaan.

 

 

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke vauhdittaa taloyhtiöiden digiloikkaa. Tavoitteena on saada asunto-osakeyhtiöt ja niiden asukkaat aktiiviseksi osaksi älykaupunkia ja ilmastonmuutoksen torjuntaa. Ilmastoviisaat taloyhtiöt kehittää yhteisiä toimintamalleja asuinkerrostalojen tiedon keräämiseen, jakamiseen ja omistajuuteen. Hanke myös pilotoi asuinkiinteistöjen IoT-sensoridatan hyödyntämistä kuudessa kerrostaloyhtiössä Helsingissä ja Vantaalla yhdessä asukkaiden kanssa. Vuonna 2020 lopussa päättyneen hankkeen toteuttivat Helsingin ja Vantaan kaupungit, Forum Virium Helsinki, Green Building Council Finland ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY.

Kuva: Jussi Hellsten/ Helsinki Marketing

Lisätietoja

Kuva

Lasse Sariola

puh. +358 50 438 1552
lasse.sariola(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös