Helsinki etsii robottibussia pilotointiin – tarjoa 8.3. mennessä

Artikkelikuva: Helsinki etsii robottibussia pilotointiin – tarjoa 8.3. mennessä

Sohjoa Baltic -projektissa tutkitaan, edistetään ja pilotoidaan sähköisten robottibussien käyttöä osana julkisen liikenteen palveluja. Projekti tuottaa tietoa ja osaamista, kuinka järjestää ympäristöystävällisempää ja fiksumpaa julkista liikennettä automaatioajoneuvojen avulla.

Projektissa on nyt avattu kilpailutus robottibussin tarjoajan löytämiseksi ensi kesäksi Helsinkiin. Jos olet alan toimija, tarjoa ratkaisua 8. maaliskuuta 2019 mennessä!

Projektin koordinaattorina toimii Metropolia ammattikorkeakoulu. Projektissa on yhteistyökumppaneita Itämeren alueelta ja Pohjoismaista. Robottibusseja pilotoidaan kuudessa maassa ja kaupungissa. Metropolia ammattikorkeakoulu ja Forum Virium Helsinki organisoivat yhdessä Helsingin ensi kesän robottibussipilotin. Myös Tallinnan hankinta on käynnissä ja robottibussi liikennöi suunnilleen samaan aikaan kuin Helsingissä.

Helsinki on erinomainen kaupunki älykkäiden liikkumisratkaisujen pilotointiin. Helsingissä on jo ollut muutamia robottibussikokeiluja ja kokeiluja jatketaan myös tulevina vuosina. Sohjoa Balticin pilotti on yksi huomattavimmista automaattisen liikenteen kokeiluista Helsingissä vuoden 2019 aikana.

Nyt etsittävää robottibussia tullaan liikenöimään kaupunkimaisessa ympäristössä, jossa nopeusrajoitus on 30–40 kilometriä tunnissa. Bussin pitää toimia normaalin kaupunkiliikenteen seassa, autojen, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden kanssa.

Bussin toiminnasta vastaa tarjoaja. Metropolia hankkii kokeiluun tarvittavat luvat ja vakuutukset.

Lue lisätiedot ja tee tarjous: https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2019-004205

sohjoa baltic

Lisätietoja

Kuva

Jari Honkonen

#smartcity #smartmobility #userexperience #servicedesign #openinnovations
puh. +358 40 663 6668
jari.honkonen(at)forumvirium.fi

Lue myös