Helsingin keskustan katunäytöt kaupunkioppaina

Artikkelikuva: Helsingin keskustan katunäytöt kaupunkioppaina

Helsingin keskustan kosketusnäytöt kaupunkioppaina

Helsinkiläiset ja kaupungissa vierailevat matkailijat voivat nyt lukea uutisia ja saada tietoa lähiympäristöstään Helsingin ydinkeskustan kaduilla sijaitsevilta kosketusnäytöiltä. Näyttöjen karttapohjainen palvelu kertoo ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista sekä näyttää julkisen liikenteen pysäkit.

Helsingin kaupungin ja Clear Channelin kaupunkinäyttöjen kosketuspinta mahdollistaa vuorovaikutteiset palvelut. Aiemmin tänä vuonna näillä kaupunkinäytöillä on voinut muun muassa tutustua kirjaston tarjoamiin e-kirjoihin ja äänestää keskustakirjaston arkkitehtikilpailun finalisteista suosikkiaan.

Katukuvan kosketusnäytöt tarjoavat uuden kanavan välittää tietoa kaupunkilaisille

Kesäkuun lopulla käynnistyneen opastus- ja informaatiopalvelun löytää noin tusinalta ympäri ydinkeskustaa olevalta näytöltä. Näytön ollessa perustilassa näkyvillä on vuorotellen uutis-, tapahtuma- tai säänäkymä. Kosketus aktivoi karttapohjaisen opastuspalvelun. Kartalta käyttäjä voi myös napsauttaa esille lähistönsä tapahtumien ja erilaisten kiinnostavien paikkojen lisätietoja, kuten esittelyn taidenäyttelystä tai tietyn raitiovaunupysäkin kautta kulkevat linjat. Ajankohtaisia uutisia on luettavissa Helsingin kaupungin ja Metro-lehden toimittamina. Tavoitteena on, että palvelu on helposti lähestyttävä ja luonteva osa katukuvaa.

”Kaupungin uutisten ja tapahtumatietojen julkaisu kaupunkinäytöillä tarjoaa uuden kanavan jakaa kaupungin verkkosivuille tuotettua aineistoa. Kaupunki voi sen avulla välittää tietoa kaupunkilaisille ja Helsingissä kävijöille useiden eri kanavien kautta,” tiivistää Helsingin kaupungin viestintäpäällikkö Eero Waronen.

Kosketusnäyttöjen sisällöistä iloa ja apua myös turisteille

Palvelu on suunniteltu vastaamaan tuoreinta tapahtumatietoa janoavan kaupunkilaisen lisäksi myös esimerkiksi ulkomaalaisten turistien tarpeisiin. Sisältöjä tarjotaan suomen lisäksi myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Interaktiivista infopalvelua jatkokehitetään kokeilun tulosten perusteella

Karttapohjainen opastuspalvelu tulee keskustan kaupunkinäytöille kokeilukäyttöön kesän ajaksi.

”Kaupungin interaktiivista infopalvelua testataan nyt Helsingissä ensimmäistä kertaa, odotamme innolla käyttäjien palautetta ja reaktiota jatkon kehitystyötä varten”, tähdentää projektisuunnittelija Susanna Ollila Forum Virium Helsingistä.

Forum Virium Helsinki on koordinoinut kaupunkinäytöillä tehtävää työtä yhdessä kaupungin eri yksiköiden ja yritysten kanssa ja vastannut interaktiivisen opastuspalvelun tuottamisesta. Tavoitteena on kehittää interaktiivista opastuspalvelua eteenpäin kesän kokeilun tulosten perusteella, osana laajempaa kokonaisuutta liittyen kaupungin digitaalisiin pintoihin.

Lisätietoa:
Susanna Ollila
projektisuunnittelija
Forum Virium Helsinki
puh. +358 40 672 2515
susanna.ollila(at)forumvirium.fi

Tapio Kari
Lehdistöpäällikkö
Helsingin kaupunki
puh. +358 40 844 6015
tapio.kari(at)hel.fi

Forum Virium Helsinki
Forum Virium Helsinki kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden ja kaupunkilaisten kanssa. Tavoitteena on synnyttää parempia palveluita ja kasvavaa liiketoimintaa sekä avata yhteyksiä kansainvälisille markkinoille.

Lue myös