Helsingin kaupunki palkittiin avoimen maailman edistäjänä

Artikkelikuva: Helsingin kaupunki palkittiin avoimen maailman edistäjänä

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry on myöntänyt Open World Hero 2015 -palkinnon Helsingin kaupungille. Palkinto luovutettiin Tampereella järjestettävän kansainvälisen avoimuuden konferenssin, Mindtrek Openmindin, yhteydessä syyskuun lopulla.

Helsingin kaupunki on rakentanut systemaattisesti avointa kaupunkia ja on hyvä esimerkki myös muille Suomen kaupungeille ja kunnille. Kaupunki on toiminnallaan tukenut avointa dataa sekä avannut kaupungin päätöksentekoa Ahjo-järjestelmän avulla. Myös avoimet rajapinnat ja yhteisöllisyys ovat osa kaupungin tapaa toimia yhdessä kaupunkilaisten ja koko ekosysteemin kanssa.

Tuoreimpana esimerkkinä kaupungista suunnannäyttäjänä on kaupungin tietotekniikkaohjelma, jossa hyödynnetään avointa lähdekoodia, avataan hankintaa ja edistetään avointa ICT -ekosysteemiä. Helsingin kaupunki on suunnannäyttäjä Suomessa ja edelläkulkija globaalisti. Palkinto on sekä tunnustus tehdystä työstä että tuki tulevalle.

Open World Hero -kiertopalkinto myönnetään henkilölle tai organisaatiolle, joka on edistänyt ja edistää avoimuutta. Palkinto on suomalaisen taiteilijan Virginie Loÿn In the Nucleus -mosaiikki. Palkinto jaetaan kolmatta kertaa ja aikaisempina saajina olivat Kauniaisten Unelmakoulu ja avoimen maailman Michael ’Monty’ Widenius.

Lue lisää:

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry

Helsingin kaupungin tietotekniikkaohjelma 2015-2017 (pdf)

Helsingin kaupungin avatut datat Helsinki Region Infosharessa

Kuvat: Helsingin kaupungin viestintä

Kuvassa vasemmalta kaupungin tietotekniikkapäällikkö Markku Raitio, COSS ry:n toiminnanjohtaja Timo Väliharju ja Martin von Willebrand.

Lue myös