Helsingin Iso-Roballe ostetaan nopeita ilmastoratkaisuja

Artikkelikuva: Helsingin Iso-Roballe ostetaan nopeita ilmastoratkaisuja

Ilmastokatu-hanke ostaa Nopeiden kokeilujen ohjelmassa 1000–7000 euron innovatiivisia kokeiluja, jotka tuovat ilmastonmuutosta hillitseviä palveluja ja ratkaisuja asukkaiden ja yritysten käyttöön Helsingin Iso Roobertinkadulla. Ratkaisuja voivat myydä yritykset, tutkimusryhmät tai järjestöt.Tarjous pitää jättää toukokuun loppuun mennessä.

Ilmastokadulle voi tarjota ratkaisuja tai palveluita, jotka

• vähentävät kadun asukkaiden ja yritysten energiankulutusta
• edistävät uusiutuvan energian käyttöönottoa alueella
• vähentävät autoilun tarvetta kävelykadulla
• lisäävät ilmastoystävällistä liiketoimintaa ja alueen vetovoimaa
• vähentävät ruokahävikkiä alueella tai ruoasta aiheutuvia kasvihuonekaasupäästöjä

Ratkaisujen pitää olla kokeiltavissa ensi syksyn aikana. Ratkaisuja ostetaan 2–3 kappaletta.

”Kyseessä on julkinen pienhankinta, jossa määrittelemme vain tarpeen, emme ratkaisua. Kokeiluilla on myös lupa epäonnistua, jos se esimerkiksi ei sovellukaan juuri tähän ympäristöön. Silti siitä varmasti opitaan jotain uutta”, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen ympäristösuunnittelija Mira Jarkko sanoo.

Nopeita kokeiluja käynnissä myös Kalasatamassa

Ilmastokatu-hankkeessa tehdään Iso Roobertinkadusta ja Tikkuraitista ilmastoystävällisten ratkaisuiden kokeilualusta yhdessä asukkaiden ja yritysten kanssa. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta ja se kuuluu 6Aika-ohjelmaan. Nopeiden kokeilujen ohjelma koskee vain Iso Roobertinkatua ja se rahoitetaan Helsingin kaupungin Innovaatiorahastosta.

Nopeiden kokeilujen ohjelma on kehitetty Forum Viriumin koordinoimassa Fiksu Kalasatama-hankkeessa. Ensimmäiset kokeilut Kalasatamassa ovat käynnissä keväällä 2016.

Jätä nopean ilmastoratkaisun tarjous: http://ilmastokatu.fi/nopeat-kokeilut/

Lue myös