Haku auki nopeille kokeiluille: tutustu Urban Green Exploreriin

Artikkelikuva: Haku auki nopeille kokeiluille: tutustu Urban Green Exploreriin

B.Green-projekti hakee avoimella kokeiluhaulla helppokäyttöistä vehreän kaupunkiympäristön opastusratkaisua Sompasaareen. Tarjoa kokeilua 31.3. mennessä.

Forum Virium Helsingin koordinoima B.Green-projekti etsii kokeiltavaksi mobiililaitteella toimivaa alustaa, joka esittelee Sompasaaressa jo toteutettuja tai tulevaisuudessa toteutettavia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja ja niihin liittyviä digitaalisia palveluita kaupunkilaisille. 

B.Green hankkii 1-2 kokeilua, joiden arvo on korkeintaan 20 000 euroa (alv 0%). Haku on avoinna 31.3.2022 asti ja valitut kokeilut toteutetaan Sompasaaressa kesäkuun loppuun mennessä. B.Green-projekti auttaa kokeilujen käynnistämisessä, kohteiden määrittelyssä ja viestinnässä. Lisäksi kokeilujen toteuttajia tuetaan käyttäjien tavoittamisessa sekä ratkaisun yhteiskehittämisessä asukkaiden ja asiantuntijoiden kanssa. 

Millaista ratkaisua haemme?

Urban Green Explorer -kokeilujen tavoitteena on koota yhteen B.Green-projektin ja Helsingin kaupungin Sompasaaressa toteuttamia vihreään infrastruktuuriin ja kaupunkikehittämiseen liittyviä projekteja ja esitellä niitä kaupunkilaisille innostavalla tavalla. Projekteihin lukeutuvat muun muassa IoT-ympäristösensorointi, lisätyn todellisuuden sovellukset ja alueen laajemmat infrahankkeet.

Tavoitteena on kehittää helppokäyttöinen ja vuorovaikutteinen ratkaisu, jonka avulla kaikenikäiset kaupunkilaiset voivat oppia nopeasti kehittyvästä kaupunkiympäristöstä ja kaupunkivihreän tarjoamista hyödyistä omatoimisesti. Kokeilun avulla tuotetaan ymmärrystä siitä, kuinka rakentuvien alueiden kehityksestä ja niiden tulevaisuudesta voidaan viestiä paikallisille asukkaille tai siellä vieraileville. 

Kokeiltavan ratkaisun tulee toimia suomeksi ja englanniksi yleisesti käytetyillä matkapuhelimilla. Ratkaisun käyttöliittymän suunnittelussa noudatetaan B.Green-projektin visuaalista ilmettä ja sen tulee täyttää mahdollisuuksien mukaan yleiset saavutettavuusvaatimukset.

Haettava ratkaisu esittelee ainakin seuraavat vihreän infrastruktuurin kohteet ja niihin liittyvät jo aiemmin kehitetyt digitaaliset palvelut Sompasaaressa. Kohteet esitellään myös 28.2. julkaistavan tarjouspyynnön liitteenä olevassa kartassa. Forum Virium Helsingin B.Green-projektitiimi tukee sisältöjen laatimisessa.

  1. Kierros alkaa Aurora-korttelin kulmalta, Parkly-ulkokalusteiden luota. Palvelun käyttämisen aloitukseen voi käyttää Parklyn ilmoitustaululla olevaa QR-koodia.
  2. Aurora-korttelin sisäpihan hulevesiratkaisun esittely ja IoT-sensoroinnin tekninen esittely sekä kerätyn datan analyysi.
  3. Loviseholmin puiston AR-sovelluksen esittely.
  4. Green Urban Mapping -palvelujen esittely Kristina Lovisa -korttelin sisäpihalla. Toinen toimii applikaationa, toinen erillisenä selaimessa toimivana websivu-palveluna.
  5. Paluu Aurora-korttelin aukiolle. Kurkistus tuleviin toteutukseen AR-appilla (sama kuin Loviseholmin AR-app): osallistava raitiopysäkki, Aallonhalkojan puurivistö ja Korkeasaareen johtava silta.

Kokeilun tarjoaja voi ehdottaa myös vaihtoehtoisia sisältöjä ja kierroksia alueella, mutta ainakin edellä mainittujen kohteiden tulee esiintyä tarjottavassa ratkaisussa. Merkittävää on, että matkapuhelin opastaa käyttäjää paikasta toiseen.

Tarjoa kokeilua

Kokeiluhausta järjestetään infotilaisuus maanantaina 28.2. ko 13-13.30.

Tallenne tilaisuudesta:

Haun tarjouspyyntö löytyy B.Green-hankkeen sivulta.

Kysymykset ja vastaukset

Tarjousaikana on mahdollista esittää lisätietokysymyksiä. Tarjouspyyntöä koskevat kysymykset voi lähettää kirjallisesti 24.3.2022 mennessä osoitteeseen lauri.lemmenlehti@forumvirium.fi. Lisääthän viestin otsikoksi Urban Green Explorer. Esitetyt kysymykset ja niiden vastaukset julkaistaan B.Green-hankkeen verkkosivulla.

Lisätietoa

Lue myös