Haluatko oppia robottibusseista ja itseohjautuvista autoista? Seuraa FABULOS-projektin webinaareja!

Artikkelikuva: Haluatko oppia robottibusseista ja itseohjautuvista autoista? Seuraa FABULOS-projektin webinaareja!

Kansainvälisen FABULOS -hankkeen tavoitteena on selvittää, miten kaupungit voivat hyödyntää itseohjautuvia linja-autoja osana julkista liikennettä. Tavoitteen saavuttamiseksi hankitaan esikaupallisella hankinnalla linja-autolinja, jossa liikennöivät itseohjautuvat bussit.

Vuoden 2019 aikana FABULOS-projekti järjestää kuusi webinaaria, joissa käsitellään robottibusseja ja itseohjautuviaajavia autoja.

Liikenteen innovaatiot ovat tapetilla Euroopassa. Liikenteen uskotaan muuttuvan paljon seuraavan kymmenen vuoden aikana. Robottibusseja kokeillaan jo monissa kaupungeissa, mutta tiedon tarve on yhä suuri. Jotta kaupungit voivat pilotoida omia robottibussejaan onnistuneesti, pitää niiden ottaa huomioon monia seikkoja liittyen esimerkiksi sensoreihini, bussien lataamineen, juridisiin kysymyksiin ja kyberturvallisuuteen. Muun muassa näihin aihealueisiin pureudutaan nyt FABULOS-hankkeen webinaareissa.

Webinaarit on suunnattu erityisesti kaupunkien edustajille ja hankinnoista vastaaville. Kaupungit voivat myös liittyä Preferred partners -yhteisöön lähettämällä FABULOS-yhteisöön laittamalla sähköpostia osoitteeseen ask@fabulos.eu.

Webinaarit pidetään englanniksi ja niiden aiheet on lueteltu alla. Tutustu kevään webinaareihinia ja rekisteröidy kuulijaksi!

  1. Properties of electric vehicles, 14 February 2019 (download presentation)
  2. Regulatory aspects of autonomous mobility, 16 April 2019
  3. Wireless communication technologies, 19 June 2019
  4. Robot bus localisation (ie. positioning)
  5. Sensors of robot buses and sensor fusion
  6. Cyber threats and threat mitigation

Jos haluat tietää lisää FABULOS-hankkeesta, tutustu nettisivuun täällä!

Lisätiedot:

Kuva

Renske Martijnse-Hartikka

#AiRMOUR #FABULOS
Mobile: +358 40 683 7979
renske.martijnse-hartikka(at)forumvirium.fi

Lue myös