Forum Virium Helsinki järjesti elokuussa  tarjouskilpailun yrityksille. Tarjouskilpailussa haettiin nopeita kokeiluja varten ratkaisuja siihen, miten droneja voidaan käyttää apuna päästöjen vähentämisessä. Kokeilun palveluntuottajiksi valittiin Elisa Oyj ja Vertical Hobby. Kokeilussa keskitytään testaamaan dronejen ohjaamista etäyhteydellä 5G-verkossa. Dronejen avulla kerättyä dataa hyödynnetään mm. digitaalisen kaksosen ja liikenteenseurannan sekä -laskennan tarpeisiin.

Kokeilu on osa Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa -hanketta, jolle Uudenmaan liitto on myöntänyt rahoituksen Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR). Hankkeessa pilotoidaan ja edistetään hiilineutraaleja dronepalveluita. Samalla kehitetään uusia liiketoimintamalleja eri alojen tarpeisiin. Hanke kestää tämän vuoden loppuun asti.

Kuva: Elisa Oyj

Lisätietoja

Suvi Vähä-Sipilä

Projektipäällikkö


puh. +358 40 053 2686
suvi.vaha-sipila(at)forumvirium.fi

Eetu Ryynänen

Projektisuunnittelija


puh. +358 040 653 9955
eetu.ryynanen(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Olen lukenut Forum Virium Helsingin rekisteriselosteen ja hyväksyn että henkilötietojani käsitellään sen mukaisesti. Lyhyesti: noudatamme EU:n GDPR-asetusta ja käsittelemme henkilötietoja huolellisesti.