Eero Jalo vetämään UrbanSense 5G-hanketta

Artikkelikuva: Eero Jalo vetämään UrbanSense 5G-hanketta

Projektipäällikkö Eero Jalo aloitti Forum Viriumin IoT-tiimissä syksyllä. Hän vetää UrbanSense-nimistä hanketta, jossa kehitetään avointa 5G-innovaatioalustaa Helsinkiin.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Eero Jalo ja tein globaalisti pitkän uran Ericssonilla matkapuhelinverkkojen tuotekehitys- ja palveluorganisaatiossa. Olen tehnyt ratkaisuarkkitehdin, asiantuntijan ja projektipäällikön tehtäviä eri asiakasprojekteissa operaattoreiden parissa. Töistä on kertynyt ulkomaankomennuksia Ruotsissa ja Saksassa, sekä lyhyempiä aikoja Euroopassa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Olen UrbanSense-hankkeen projektipäällikkö. UrbanSense kehittää avointa 5G-innovaatioalustaa Helsingin keskeisille kokeilualueille kaupunkilaisten ja yritysten käyttöön. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki, Helsingin Yliopisto ja Helsingin kaupunki.

UrbanSense kehittää lisäksi laadukasta ilmanlaatudataa hyödyntäen 5G-ominaisuuksia Kumpulan kampuksella, joka on myös osa kansainvälistä MegaSense-hanketta.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Kehitän innolla henkistä kotikaupunkiani älykkäillä palveluilla kaupunkilaisille ja yrityksille hyödyntäen 5G-teknologiaa.”

Mikä sinua innostaa?

”Uusien asioiden oppiminen, mahtavat työkaverit ja kokeilukulttuuri missä kehitetään uusia innovatiivisia ratkaisuja helsinkiläisille.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Arkiset askareet lasten kanssa pitää mielen virkeänä. Olen innokas vesillä liikkuja, harrastuksiini kuuluu niin melonta kuin veneily merellä. Kunnosta pidän huolta jääkiekon ja jalkapallon parissa, jossa voin haastaa itseäni uusiin tilanteisiin. Lisäksi uudet IoT-ratkaisut ja teknologiat kiinnostavat.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Haluan kehittää älykaupunkia avoimen ja yhteisen tekemisen myötä hyödyntäen 5G:n ominaisuuksia.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Olen moniosaaja ja tuon Forum Virium Helsinkiin ICT-projekti- ja teknologiaosaamista konsultoivalla asenteella.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Eero!

Lue myös