Viro ottaa käyttöön Helsingissä kehitetyn reittioppaan – Suomi ja Viro hyötyvät yhteisestä kehitystyöstä

Artikkelikuva: Viro ottaa käyttöön Helsingissä kehitetyn reittioppaan – Suomi ja Viro hyötyvät yhteisestä kehitystyöstä

Reittioppaan laajentaminen Viroon ja kaupunkeja hyödyttävä yhteistyö on EU-hanke Finest Smart Mobilityn yksi keskeinen saavutus. 

Helsingissä ja Suomen suurimmissa kaupungeissa käytössä oleva julkisen liikenteen Reittiopas laajenee syksyllä Viroon. Viron Tiehallinto (Maanteeamet) ottaa käyttöön Helsingissä kehitetyn reittioppaan julkiselle liikenteelle, pyöräilijöille ja kävelijöille. Digitransit-ohjelmistoon perustuvaa reittiopasta ovat kehittäneet Helsingin seudun liikenne HSL, TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy (LMJ) sekä liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki edisti FinEst Smart Mobility -hankkeessareittioppaan laajentumista Viroon.

Reittiopas on herättänyt kansainvälistä kiinnostusta. Suomi saa nyt Virosta kumppanin, joka on vahvasti sitoutunut yhteistyöhön ja reittioppaan kehittämiseen.

“Tämä on erinomainen uutinen kaikille reittioppaan käyttäjille. Laajenevasta käyttäjäkunnasta hyötyvät kaikki reittiopasta käyttävät kaupungit, kun avoimeen lähdekoodiin perustuvaa alustaa kehittävät kaikki kaupungit yhdessä”, kertoo projektipäällikkö Jari Honkonen Forum Virium Helsingistä.

Viron tiehallinnon suunnitelmissa on ottaa Digitransit-ohjelmistoon perustuva reittiopas käyttöön syksyllä 2019. Digitransit perustuu avoimeen lähdekoodiin ja tarjoaa samat reittien suunnittelun toiminnot kaikissa kaupungeissa.

“Olemme erittäin iloisia yhteistyöstä, jonka ansiosta voimme hyödyntää suomalaista osaamista sekä tuottaa Viroon reittioppaan kustannustehokkaasti ja nopealla aikataululla.  Odotamme myös innolla, että pääsemme yhdessä edistämään reittiopasta ja tarjoamaan sen avulla kaupungissa liikkujille mukavia matkustuskokemuksia”, kertoo tuotepäällikkö Kaspar Karm Viron tiehallinto Maanteeametista.

Digitransit on HSL:n, Traficomin ja TVV LMJ Oy:n tarjoama avoimen lähdekoodin palvelualusta, johon liittyminen on helppoa. Alustan kehittäjät pyrkivät saamaan mukaan lisää käyttäjiä hyödyntämään ja kehittämään sitä yhdessä. https://digitransit.fi/

Lue lisää FinEst Smart Mobility -projektista.


FinEst SmartMobility -projektin tavoitteena on vähentää Helsingin ja Tallinnan päästöjä, meluhaittoja ja muita haittoja molemmissa satamissa ja kaupungeissa. Ongelmiin haetaan apua älykkäistä liikenneratkaisuista. Projekti kestää vuoden 2019 syksyyn saakka.

FinEst Smart Mobility -projektin budjetti on 1,8 miljoonaa euroa ja se saa rahoituksensa Interreg Central Baltic -ohjelmasta. Projektin toteuttavat Helsingin kaupunki, Tallinnan kaupunki, ITL Digital Lab, Vantaan kaupunki, Forum Virium Helsinki, Viron tiehallinto ja Helsingin seudun liikenne.

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. 

Kuva: HSL

Yhteyshenkilö

Kuva

Jari Honkonen

#smartcity #smartmobility #userexperience #servicedesign #openinnovations
puh. +358 40 663 6668
jari.honkonen(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös