Digimarkkinoinnin asiantuntija Johanna Lönnqvist aloitti työt Forum Viriumin viestintätiimissä

Artikkelikuva: Digimarkkinoinnin asiantuntija Johanna Lönnqvist aloitti työt Forum Viriumin viestintätiimissä

Johanna Lönnqvist, kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Johanna Lönnqvist ja olen lähtöisin Seinäjoelta. Urani visuaalisen markkinoinnin parissa alkoi vuonna 2005 Helsinkiläisessä mainostoimistossa, jonka jälkeen työskentelin Stockmann-tavaratalossa sisustussuunnittelijana vastaten asiakkaiden sisustusprojekteista. Palasin takaisin koulunpenkille 2011 ja opiskelin medianomin tutkinnon 3D-animoinnista ja -visualisoinnista. Opintojen jälkeen olen työskennellyt Ecom-assistenttina, Online Media Designerina ja sisällöntuotannon harjoittelijana. Viime vuonna opiskelin lisäksi itselleni digimarkkinoinnin asiantuntijan pätevyyden.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Tulen vastaamaan neljän eri EIT-projektin viestinnästä. Olen mukana mm. Get Home Safely – ja Quasimodo-projekteissa. Get Home Safely -projektissa kehitetään älyvalojärjestelmää parantamaan keskeneräisten kaupunkialueiden turvallisuutta ja Quasimodo-projektissa keskitytään ilmanlaatuun. EIT-projektien lisäksi olen mukana kehittämässä Forum Virium Helsingin visuaalista viestintää ja digimarkkinointia.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Odotan pääseväni suunnittelemaan visuaalisia markkinointimateriaaleja ja tukemaan Forum Virium Helsingin ja eri projektien näkyvyyttä digimarkkinoinnin keinoin. Viestinnän asiantuntijana olen innoissani siitä, että pääsen omalla osaamisellani kertomaan, kuinka Helsingistä tehdään maailman toimivin älykaupunki.”

Mikä sinua innostaa?

”Minua innostaa uuden oppiminen sekä itseni jatkuva kehittäminen ja haastaminen. Epämukavuusalueella työskentely on mahdollistanut kehittymisen, jonka en edes tiennyt olevan mahdollista. Työssäni innostavaa on myös upeat työkaverit ja eri alojen asiantuntijat, joiden kanssa saan oppia uutta.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Vietän vapaa-ajalla pääsääntöisesti laatuaikaa perheeni ja ystävieni parissa. Olen intohimoinen sisustaja ja ainainen järjestelijä. Yritän lähes päivittäin konmarittaa ja ratkaista yhtälön, jossa kantakaupungin pienet asuinneliöt ja suuri määrä lapsiperheen tavaraa muodostaisivat toimivan kokonaisuuden. Rentoudun työpäivän jälkeen joko perheeni parissa arkisia asioita puuhastellen tai katsomalla yhdessä mieheni kanssa esimerkiksi Frasieria tai käymällä pilateksessa.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Haluan kehittää Helsingistä kaupungin, joka tarjoaa erilaisia aikaa ja energiaa säästäviä ratkaisuja kaupunkilaisten arjen tarpeisiin. Haluan että uudet kaupunkiratkaisut tukevat asukkaiden elämää kaupungeissa ja edesauttavat arjen sujuvuutta hyödyntäen muun muassa uusia teknologisia sovelluksia, tekoälyä ja avointa dataa.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Tuon mukaan visuaalista näkemystä asioihin, graafisen suunnittelun osaamista sekä digimarkkinoinnin asiantuntemusta. Pakettiin kuuluu lisäksi musta huumorintajuni ja uteliaisuuteni. Olen myös aina valmis kehittämään itseäni ja jakamaan osaamistani sekä auttamaan muita kehittymään työssään.”

Toivotamme Johannan lämpimästi tervetulleeksi Forum Viriumiin!

Lue myös