Citylogistiikan uudet ratkaisut jatkuvat – Etsimme kevytjakelun kuljetustenvälitys- ja reittioptimointirajapinnan toteuttajaa

Artikkelikuva: Citylogistiikan uudet ratkaisut jatkuvat – Etsimme kevytjakelun kuljetustenvälitys- ja reittioptimointirajapinnan toteuttajaa

Forum Virium Helsinki etsii kevytjakelun kuljetustenvälitys- ja reittioptimointirajapinnan toteuttajaa. Tarjouspyyntö on avoinna 7.1.2020 asti.

Toteutus on osa Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanketta, jossa etsitään uusia ratkaisuja kaupunkijakelun järjestämiseksi kevyesti ja ympäristöystävällisesti. 

Viimeinen kilometri on hitain ja kallein

Viimeinen kilometri on tavarakuljetusten kallein osa ja siitä viimeiset 100 metriä kaikkein hankalin. Navigaattorit reitittävät yleensä melko hyvin annetun osoitteen lähistölle, mutta oikean kohteen löytäminen ja saavuttaminen voi siitä huolimatta olla hankalaa. 

Tilastojen mukaan jakeluajoneuvot käyttävät suuren osan kaikesta ajastaan parkkipaikan etsimiseen. Erityisesti kaupunkitilassa tästä aiheutuva ylimääräinen korttelin kiertäminen vie aikaa, aiheuttaa päästöjä sekä ruuhkauttaa katutilaa ja heikentää turvallisuutta. Yleinen oletus onkin, että jakelija on liikkeellä autolla. Siten myös navigaattorit ohjeistavat oletuksena autoilijaa, eivätkä yhtä hyvin esim. tavarapyörällä operoivaa jakelijaa. Tulevaisuuden kaupunkijakelu voi kuitenkin olla jotakin muuta, kun mitä se on tänään – uusia ratkaisuja etsitään nyt!

Tavoitteena on kehittää monipuolisia ratkaisuja, joiden avulla entistä useammat keskusta-alueen lähetykset saadaan ohjattua kevyiden jakeluajoneuvojen kyytiin.

Etsimme nyt proof-of-concept-tason toteutusta, jonka avulla voidaan välittää pakettien kuljetuspyyntöjä kuriireille sekä hakea reitti nouto- ja vastaanottopisteen välillä huomioiden erityisesti

  • kevyt kuljetuskalusto (esimerkiksi tavarapyörät) sekä 
  • viimeiset 100 metriä

Toteutuksesta maksetaan korkeintaan 15 000 euroa.

Toivomme rohkeita ja innovatiivisia ratkaisuja. Useampi toimija voi myös yhdessä tarjota toteutusta.

Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeen asiantuntijaraati arvioi tarjoukset ja valitsee yhden toteutettavaksi.

Helsinki tarjoaa monipuolisen kokeiluympäristön uusien palvelujen ja tuotteiden testaamiseen. Kokeiltavista ratkaisuista saadaan aitoa käyttäjäpalautetta, oppeja ja käytännön kokemuksia. Kokeiluista viestitään Forum Virium Helsingin kanavissa.

Tarjoa ratkaisua

Toteutusta tarjotaan Forum Virium Helsingin sähköisellä lomakkeella. 

Kysymykset ja vastaukset -dokumentissa on koottu tarjoajien esittämät kysymykset ja vastaukset niihin.

Lisäkirjeessä 1 on täsmennetty tarjouspyyntöä, huomioittehan täsmennykset.

Tarjouspyyntö, lisäkirje 1, kysymykset ja vastaukset, sekä tarjouslomake löytyvät alla olevien linkkien kautta.

Tarjouspyyntö

Lisäkirje 1

Kysymykset ja vastaukset 

Sähköinen tarjouslomake

Tarjouspyyntö ovat avoinna 7.1.2020 klo 23.59 asti. Määräaikana saadut tarjoukset arvioidaan tarjouspyynnön mukaisesti ja siinä kuvattujen kriteerien perusteella.

Citylogistiikan uudet ratkaisut -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan vuosina 2018-2020.

Lisätietoja

Kuva

Assi Rautanen

puh. +358 50 411 9435
assi.rautanen(at)forumvirium.fi

Kuva

Aapo Rista

#API #rajapinnat #6Aika

puh. +358 40 674 0440
aapo.rista(at)forumvirium.fi

Lue myös