CircVol-ideakilpailun digitaalisista ratkaisuista sivuvirtojen kiertotalouden edistämiseksi voitti Tietorahti Oy

Artikkelikuva: CircVol-ideakilpailun digitaalisista ratkaisuista sivuvirtojen kiertotalouden edistämiseksi voitti Tietorahti Oy

Forum Virium Helsingin CircVol-hankkeen digitaalisissa ratkaisuissa pyritään muun muassa lisäämään palveluiden välistä tietojen vaihtoa yli organisaatioiden.

Kilpailun voittajan ideassa lisätään Motivan materiaalitorin näkyvyyttä Tietorahdin sovelluksen avulla ja jakamalla dataa sovellusten välillä.

Materiaalitori

Materiaalitori on tarkoitettu yritysten ja organisaatioiden jätteiden ja tuotannon sivuvirtojen ammattimaiseen vaihdantaan. Materiaalitorissa voi myös etsiä ja tarjota näihin liittyviä palveluja, kuten jätehuolto- ja asiantuntijapalveluja. Palvelu löytyy osoitteesta www.materiaalitori.fi 

Tietorahti

Materiaalitorin käyttäjien työtä pyritään helpottamaan uudessa nopeassa kokeilussa. Kokeilu alkaa marraskuussa ja sen toteuttaa Tietorahti. Jatkossa Materiaalitorin ilmoitukset tulisivat näkyviin myös Tietorahdin kartta-mobiilisovellukseen. Tällöin sivutuotteita tarjoava yritys saisi suuremman näkyvyyden ilmoitukselleen.

Tietorahdin karttaa käyttää yli 5300 käyttäjää kuljetus- ja maanrakennusalan yrityksistä. Nämä toimijat voivat muun muassa tarjota vapaata kalustoaan eri toimijoille tai hakea sivutuotteita omiin tarpeisiinsa. Tämä helpottaa merkittävästi sivutuotteita tarjoavaa yritystä. Tietorahdin kartassa on omat osiot erilaisille kuljetusliikkeille ja maanrakennusyrityksille, jonka ansiosta tieto tulee vain niille, joita sivutuotteet kiinnostavat ja joilla on kalustoa sen siirtämiseen.

Lisäksi kuljetusliikkeet voivat kerätä kartalla samalta alueelta eri toimijoiden sivutuotteita ja yhdistää ne yhdeksi kuljetusketjuksi. Kuljetusten yhdistelyllä voidaankin tehostaa toimintaa ja säästää kustannuksissa.

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille. Saimme hyviä ideoita ja jatkamme vuoropuhelua tulevaisuudessa.

Lisätiedot:

Ilkka Hippinen, Johtava asiantuntija, Motiva Oy
ilkka.hippinen@motiva.fi 09 6122 5045

Janne Lausvaara, Yrittäjä, Tietorahti Oy
janne.lausvaara@tietorahti.fi 045 6352653


Lue lisää CircVol-hankkeesta myös
6Aika-sivuilta.

 

 

 

Lisätietoja

Kuva

Juha Nummila

#circvol #synchronicity
puh. +358 40 586 0887
juha.nummila(at)forumvirium.fi

Tilaa Forum Virium Helsingin uutiskirje!

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös