Avoin Suomi 2014 -messut tulossa syksyllä

Artikkelikuva: Avoin Suomi 2014 -messut tulossa syksyllä
Valtioneuvoston kanslia järjestää yhdessä yhteistyötahojen kanssa ensi syksynä avoimen tiedon hyödyntämiseen keskittyvän suurtapahtuman. Avoin Suomi 2014 -messut pidetään Helsingissä Wanhassa Satamassa 15.-16. syyskuuta 2014.
 
Messuilla kohtaavat yritykset, kansalaisjärjestöt, tutkijat, hallinto ja päätöksentekijät. Ohjelmassa on kansainvälisiä ja suomalaisia puheenvuoroja, keskustelua, avoimia työpajoja ja videoita osaamisesta, haasteista ja mahdollisuuksista. 
 
Tilaisuuden pääpuhujaksi saapuu yhdysvaltalainen avoimen tiedon visionääri Beth Simone Noveck, joka on kehittänyt sekä Yhdysvaltojen että Britannian avointa hallintoa. Noveck toimi Yhdysvaltain valtion teknologiajohdossa 2009–2011 ja johti presidentti Barack Obaman avoimen hallinnon aloitetta. Hän onnistui tehtävässään niin hyvin, että myös Britannian pääministeri David Cameron nimitti hänet avoimen hallinnon neuvonantajakseen. 
 
Ilmoittautuminen messuille tehdään osoitteessa avoinsuomi2014.fi. Ohjelmaa täydennetään kesä–elokuussa, kun puheenvuorojen ja näyttelyosastojen aihepiirit vahvistuvat.
 
Valtioneuvoston kanslian pääyhteistyökumppanit tapahtuman järjestämisessä ovat liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, ympäristöministeriö, Aalto-yliopisto, Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS, Avoin ministeriö, Forum Virium Helsinki, Kansallisarkisto, Maanmittauslaitos, Open Knowledge Finland, Sitra, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Tekes, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tietotekniikan kehittämiskeskus Tieke. Tapahtuman tuottaa Tapahtumantekijät Oy.
Lue lisää:
 
Lisätietoa:
Verkkosivut: avoinsuomi2014.fi
Twitter: twitter.com/avoinsuomi2014 (#avoin2014)
 
 

Lue myös