Tekninen asiantuntija, tule meille töihin!

Artikkelikuva: Tekninen asiantuntija, tule meille töihin!

Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki hakee teknistä asiantuntijaa (technical expert) kansainväliseen SmashHit-hankkeeseen. EU-rahoitteinen hanke on osa Forum Viriumin älyliikennetiimiä.

Tehtävä tarjoaa näköalapaikan älykaupungin digitaalisten palvelujen kehittämiseen ja niitä mahdollistavien data-alustojen rakentamiseen. Autat osaamisellasi kaupunkia ja yrityksiä luomaan yhteneviä tapoja kerätä, välittää ja hyödyntää tietoa. Työsi mahdollistaa tulevaisuudessa uusien kaupunkipalvelujen ja uuden liiketoiminnan syntymisen laadukkaan tietopohjan ja toimivien rajapintojen päälle.

SmashHit-hankkeessa kehitämme ja testaamme ratkaisuja ajoneuvodatan hyödyntämiseen. Hankkeessa parannamme myös älyliikenteen palveluiden yhteentoimivuutta. Erityisesti keskitymme ratkaisemaan henkilötietoihin (personal data) liittyviä haasteita, kuten profilointitietojen tai käyttöoikeuksien välittämistä organisaatiolta toiselle omadata (MyData) -periaatteiden mukaisesti. Hankkeessa kehitetään yhteistä teknistä ratkaisua organisaatioiden ja yksilöiden välillä tehdyn suostumuksen välittämiseen ja hallinnoimiseen (consent management). Hankkeessa määritellään ensimmäisessä vaiheessa toivottava MyData-arkkitehtuuri ja tarvittavat komponentit, jälkimmäisessä vaiheessa testataan ratkaisuja partneriorganisaatioiden kanssa. Valitsemalla parhaiten toimivia ja avoimia standardeja rajapintoihin ja tietomalleihin, mahdollistetaan aivan uudenlaiset palvelukonseptit. 

Työskentelet osana älykkään liikkumisen tiimiä, jossa kehitämme muun muassa robottibusseja osana julkista liikennettä ja logistiikkaketjun viimeisimpien metrien uusia vaihtoehtoja. Edistämme myös sähköautojen käyttöönottoa ja teemme Helsingistä maailman parhaan paikan kokeilla uusia älyliikkumisen palveluita. Tämän mahdollistavat laadukas data, avoin lähestymistapa kaikilla tasoilla ja reilut liiketoimintamallit. Nykyisen tiimin osaaminen on myös hyödynnettävissäsi. Tartu kanssamme datan hyödyntämistapojen uudistamiseen liittyviin haasteisiin!

Toivomme:

  • Ymmärrystä MyData-periaatteista ja halua oppia lisää MyData-ekosysteemista sekä kykyä evaluoida MyData-palveluihin liittyviä teknisiä ratkaisuja hyödyntämisen näkökulmasta.
  • Kykyä tehdä tekninen suunnitelma ja ohjelmistoarkkitehtuurikuvaus projektin kehittämien palveluiden toteuttamiseksi ja riittäviä ohjelmointitaitoja sekä käytännön kokemusta erilaisten rajapintojen käytöstä ja tietoturvaratkaisujen toteuttamisesta.
  • Erilaisten datalähteiden hyödyntämiseen, standardeihin sekä datan laadunvarmistukseen ja -parantamiseen liittyvää osaamista esimerkiksi liikenteen ja liikkumisen kentällä.
  • Hyvää hallintaa datan käsittelyssä ja visualisoinnissa käytettävistä työkaluista sekä ymmärrystä niiden soveltuvuudesta eri käyttötarkoituksiin.
  • Soveltuvaa koulutusta tai vankkaa työn tai käytännön kautta hankittua osaamista.
  • Hyvää suomen ja englannin kielen kirjallista ja suullista osaamista.
  • Kykyä toimia monitoimijaympäristössä osana kansallisia ja kansainvälisiä konsortioita.

Tarjoamme:

  • Näköalapaikan kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulle.
  • Itsenäisen ja monipuolisen työn.
  • Kannustavan, dynaamisen ja kehitysorientoituneen työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa.

Hakuaika päättyi 16.12.2020

Tehtävä on määräaikainen 31.12.2022 saakka, mahdollisesta jatkosta päätetään myöhemmin. Työ alkaa 1. helmikuuta 2021. Hakuaika on auki 16.12.2020 klo 23.59 saakka. Tarjoamme hyvät edut, mainiot etätyömahdollisuudet ja mukavan työyhteisön Helsingin ydinkeskustassa!

Lisätietoja antaa Pekka Koponen, puh. +358 40 501 7114. Soittoajat: 2.12. klo 16-17, 4.12. klo 16-17 ja 7.12. klo 16-17. 

Jätä hakemuksesi palkkatoiveineen 16.12.2020 klo 23.59 mennessä osoitteessa: 

https://forumvirium.fi/rekrytointilomake/

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö. Teemme Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin kehittämällä tulevaisuuden kaupunkiratkaisuja yhdessä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. Saavutuksiamme ovat muun muassa avoin data, Fiksu Kalasatama ja robottibussit.

Lisätietoja

Kuva

Pekka Koponen

#älykäskaupunki #avoindata
#älyliikenne #API #IoT

puh. +358 40 501 7114
pekka.koponen(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös