Apps for Europe Business Lounge Helsingissä

Suomen ensimmäinen Apps for Europe Business Lounge järjestettiin 25.9.2014 Helsingissä. Tilaisuus toi yhteen avoimen datan yritykset, kehittäjät ja rahoittajat. Sijoittajille se tarjosi mahdollisuuden tutustua alan yhteisöön. 
 
Tapahtuman avasi Ossi Kuittinen, Open Knowledge Finland -yhdistyksen Senior Fellow. Kuittinen puhui avoimen tiedon tuomista liiketoimintamahdollisuuksista Suomessa.
 
Tilaisuudessa pitchinsa veti viisi yritystä. Yleisöllä oli mahdollisuus arvioida yritysten innovatiivisuutta, liiketoimintapotentiaalia ja käytettävyyttä. Parhaat pisteet sai Peter Tarttersallin yritys Hahmota. Onneksi olkoon!
 
Tattersall kauppaa tietokoneohjelmistoa, joka visualisoi budjetteja ja rahavirtoja. Veropuu-niminen ohjelma auttaa havainnostamaan talousdataa helposti avautuvan puu-metaforan avulla.
 
      
 
Business Loungen voittajana Tattersall pääsee osallistumaan FutureEverything-festivaaleille ja esittelemään yritystään eurooppalaisille sijoittajille. FutureEverything järjestetään 26.-28.2.2015 Manchesterissa Iso-Britanniassa.
 
Tattersallin lisäksi Helsingin Business Loungessa pitchasivat Lari Lohikoski (toinen sija), Pauli Misikangas (kolmas), Tommi Kainulainen and Olli-Pekka Pohjola.
 
 
Lari Lohikoski esitteli Nearhood-sivustoa, joka on kaupunginosan kohtauspaikka verkossa ja kännykässä. Nearhood kerää kaikki kaupunginosan kuulumiset samaan osoitteeseen. 
 
    
 
Olli-Pekka Pohjola kertoi Diory.me-sivustosta ja esitteli sen taustalla olevaa ajatusta henkilökohtaisesta webistä (Personal web). Kyseessä on uusi tapa ajatella, käsitellä ja käyttää digitaalista tietoa. Tiedostojen ja kansioiden sijaan käytössäsi on verkko, joka muistuttaa pitkälle meidän tuntemaamme World Wide Webiä – mutta on oma.
 
Tommi Kainulaisen yritys Observis kehittää sovelluksia ja pelejä, jotka pohjautuvat maantieteelliseen tietoon. Yksi myytävistä peleistä on X-routes, tehtäviä, kilpailuja ja kuvia hyödyntävä opetusohjelma.
 
     
 
Pauli Misikankaan esittelemä Cloud’N’Sci on markkinapaikka, jonka kautta yksittäisten kehittäjien on helppo kaupallistaa ja hyödyntää avointa tietoa käyttäviä ratkaisuja. Cloud’N’Scin avulla kehittäjät voivat ansaita rahaa harrastuksellaan ja kasvattaa siitä jopa kestävää liiketoimintaa.
 
”Pitchaajien joukossa oli monia mielenkiintoisia liikeideoita ja hyvälaatuisia suunnitelmia. Toivon, että firmat menestyvät”, kertoo bisnesenkeli Tapio Heikkilä.
 
Kiitos kaikille osallistuneille! 
 
Tapahtuman järjestivät Apps4Europe ja Apps4Finland.
 

Lue myös