Apps For Europe 2015: voittajat valittu

Artikkelikuva: Apps For Europe 2015: voittajat valittu

Apps For Europe 2015 -kilpailun voittajat julkistettiin maaliskuussa International Business Lounge -tapahtumassa FutureEverything-konferenssissa Manchesterissa. Tänä vuonna ykkössijan nappasi GoOV ja muut palkintosijat Allryder sekä Data Tank.

Finalistien joukossa oli myös suomalaisyritys Hahmota Oy Budjettipuu-datavisualisoinnillaan. Palvelun luonut Peter Tattersall valittiin kansainväliseen kisaan viiden suomalaisen yrityksen joukosta. Valinta tehtiin Helsingissä pidetyssä paikallisessa avoimen datan business loungessa viime lokakuussa.

GoOV

GoOV auttaa oppimisvaikeuksista tai dementiasta kärsiviä ihmisiä käyttämään turvallisesti joukkoliikennettä. GoOV ohjaa käyttäjänsä turvallisesti ja täsmällisesti päämääräänsä. Älypuhelinsovellus GoOV hyödyntää useita julkisen liikenteen avoimia tietokantoja, paikannuspalveluita ja Googlen karttoja.

Allryder & The Data Tank

Palkintosijoille ylsivät Allryder ja The Data Tank. Allryder on urbaani liikkumissovellus, jolla voi helposti vertailla aikatauluja, hintoja ja matkankestoja eri reiteille ja kulkuneuvoille. Sovellus toimii Zürichissä ja Lontoossa. The Data Tank on avoimen lähdekoodin ohjelmisto. Se toimii kustomoituna datahubina esimerkiksi organisaation sisällä ja mahdollistaa monenlaisten dataformaattien julkaisemisen web-luettavassa muodossa. Softwarea hallinnoi Belgian Open Knowledge Foundation.

Kaikki Apps For Europe –kilpailun finalistit löytyvät täältä. Forum Virium Helsinki on Apps for Europe -verkostossa mukana jakamassa kokemuksiaan ja tuomassa uusia toimintatapoja Suomeen. Yksi tällainen toimintamalli on Business Lounge -tapaamiset, joissa avoimen datan yritykset ja rahoittajat kohtaavat. Tilaisuuksia järjestetään ympäri Eurooppaa, ja ne pidetään yleensä olemassa olevien sovelluskilpailujen yhteydessä.
 
Onnea kaikille voittajille!

@FutureEverything

Lisää tietoa:

http://www.appsforeurope.eu/blog/go-ov-congratulations-our-winner
http://www.go-ov.nl/#
http://www.forumvirium.fi/hankealueet/alykas-kaupunki/apps-for-europe
https://twitter.com/Apps4EU
 
Avoimesta tiedosta bisnestä
Apps for Europe on kansainvälinen verkosto, joka synnyttää avoimesta datasta liiketoimintaa. Tarjolla on osaamista ja työkaluja avoimen tiedon kaupallistamiseen. Toiminta tuo yhteen julkisen tiedon avaajat, sovelluskehittäjät, alan yritykset ja potentiaaliset rahoittajat. Verkosto on mukana lukuisissa sovelluskilpailuissa, tapahtumissa ja hackatoneissa, joita avoimen tiedon ympärillä järjestetään.

 

Lue myös