Helsinki menestyi Smart City -vertailuissa 2020

Artikkelikuva: Helsinki menestyi Smart City -vertailuissa 2020

Helsinki oli maailman toiseksi paras älykaupunki ja Suomi Euroopan toiseksi innovatiivisin maa vuoden 2020 älykaupunkivertailuissa. 

1. Maailman toiseksi paras älykaupunki

Vuoden 2020 huippusuoritus oli, kun Helsinki valittiin maailman toiseksi parhaaksi älykaupungiksi IMD Smart City Index -tutkimuksessa. Tutkimus on maailman johtava älykaupunkivertailu. Helsingin sijoitus nousi roimasti. Toissavuonna Helsinki oli vertailussa kahdeksas. Maailman parhaan älykaupungin tittelin vei Singapore. Helsingin jälkeen kolmantena tulee Zürich, neljäntenä Auckland ja viidentenä Oslo.

2. Helsinki voitti älykaupunkirakentamisen Oscarin

Helsingin kaupunki voitti pääpalkinnon digitaalisten kaupunkien sarjassa Year in Infrastructure -maailmankongressissa. Kongressia on kutsuttu myös kaupunkirakentamisen ja infrastruktuurialan Oscareiksi. Helsingin kaupunki nappasi pääpalkinnon Digital City Synergy -projektilla, jossa Fiksun Kalasataman digitaalinen kaksonen oli yksi voittoperusteista. Palkinnoista kilpaili eri sarjoissa yhteensä lähes 400 kaupunkia ja projektia ympäri maailman.

3. Suomi oli Euroopan toiseksi innovatiivisin maa

Euroopan komission vuosittaisessa Innovation Scorcardissa Suomi sijoittui koko Euroopan toiseksi innovatiivisimmaksi maaksi. Ruotsi vei ykköspaikan. Muut Pohjoismaat ja Hollanti ovat kärkiryhmää.

4. Helsingissä on toiseksi paras työelämän tasapaino

Helsingissä on maailman toiseksi paras tasapaino työnteon ja vapaa-ajan välillä, ilmenee Kisi-yhtiön vertailusta 2020. Paras balanssi on Oslossa, Helsingin jälkeen tulevat Kööpenhamina, Hampuri ja Berliini.

5. Helsingissä on neljänneksi paras start up -ekosysteemi

Startup Genomen raportissa Helsingissä on maailman neljänneksi paras ekosysteemi start up -yrityksille. Raportti kiittelee julkista sektoria hyvästä yhteistyöstä start upien kanssa.  

Näiden lisäksi Suomi valittiin vuonna 2020 muun muassa jo kolmatta vuotta peräkkäin maailman onnellisimmaksi maaksi World Happiness Reportissa. World Economic Forumin vertailun mukaan Suomen puhtaan energian käyttöpotentiaali on puolestaan maailman kolmanneksi korkein. Euroopan komission DESI-indeksin mukaan Suomen digitaalinen talous ja digiyhteiskunta ovat Euroopan kehittyneimmällä tasolla. 

Kuva: Vesa Laitinen

Lisätietoja

Kuva

Mika Malin

puh. +358 40 668 5599,
mika.malin(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös