Aino Rantanen täydentää Forum Viriumin hankevalmistelutiimiä

Artikkelikuva: Aino Rantanen täydentää Forum Viriumin hankevalmistelutiimiä

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Aino Rantanen, monenlaisten ympäristöön, liikenteeseen, energiaan, maankäytön suunnitteluun ja kehittämiseen keskittynyt suunnittelumaantieteilijä. Alunperin olen kotoisin Hämeenlinnasta ja olen asunut eri puolilla pääkaupunkiseutua yli 20 vuotta. Olen työskennellyt aiemmin mm. vanhempana asiantuntijana merenkulun ympäristökonsultoinnin, yritysvastuullisuuden ja vihreiden investointien sekä rahoitushankkeiden parissa, Helsingin Satama Oy:n laatu- ja ympäristöpäällikkönä sekä projektipäällikkönä monenlaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä ympäristö-, ilmasto- ja infrastruktuurihankkeissa.” 

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Työskentelen hankevalmistelupäällikkönä hankevalmistelutiimissä, eli työskentelen läpileikkaavasti Forum Viriumin eri osaamisalueiden, erilaisten yhteistyökumppanien ja konsortioiden sekä eri rahoitusinstrumenttien parissa.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Odotan pääseväni kiinni monenlaiseen uuteen ja innostavaan, älykaupunkikehittämiseen sekä erilaisten rahoitusinstrumenttien ja kansainvälisten innovaatiokonsortioiden pariin. Paluu juurille kaupunkikehittämisen pariin lämmittää suunnittelumaantieteilijän sydäntä ja on mahtavaa oppia huippuasiantuntijoilta lisää innovaatiotoiminnasta ja digitaalisista ratkaisuista. Odotan innolla, että pääsen tuomaan omaa osaamistani älykkäiden ja ilmastoviisaiden ratkaisujen kehittämiseen ja ennenkaikkea, että sitä voi tehdä Helsingissä.” 

Mikä sinua innostaa?

”Innostun helposti ja monenlaisista asioista. Uusien ideoiden ja lähestymistapojen kehittäminen, ongelmien ratkominen ja ylipäätään kaikki se, miten asioita voidaan tehdä paremmin ja kestävämmin. Huumori ja innostuneet ihmiset saavat minutkin innostumaan entisestään. Yhdessä tekeminen ja osaamisen jakaminen on aina innostavaa!”

Mitä teet kun et ole töissä

”Pyöritän tapahtumarikasta arkea yhdessä perheeni kanssa, vietän aikaa ystävien kanssa, harrastan monenlaista ei-tavoitteellista liikuntaa ja luonnossa liikkumista. Kaikenlainen elämästä nauttiminen ja uudet kokemukset ovat lähellä sydäntä.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Tuomalla yhteen erilaista osaamista ja edistämällä parhaita käytäntöjä ja uusien ratkaisujen pilotointeja. Löytämällä uusia ideoita, etsimällä niille sopivia yhtiestyökonsortioita kodiksi ja tuomalla tukea Forum Viriumin huipputiimeille. Lähentämällä yritysten, asukkaiden ja kaupunkien tarpeita toisiinsa.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Aiempi taustani on tuonut paljon näkemystä siitä, miten yhteiskunnan eri alat toimivat ja missä kaikkialla uusia ja tehokkaampia ratkaisuja kaivataan. Toivon tuovani taloon monenlaista näkemystä eri yhteiskunnan aloilta niin kaupunkikehittämisestä, merenkulusta ja liikenteestä aina riskienhallintaan ja organisaatioiden kehittämiseen asti, hankevalmistelu- ja ympäristöaspekteja unohtamatta.” 


Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Aino!

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös