Affecto Forum Virium Helsingin jäseneksi

Affecto liittyi Forum Virium Helsingin yhteisöön huhtikuussa. Haastattelimme Affecto Finlandin toimitusjohtajaa Julius Mannia tuoreesta Forum Virium Helsingin jäsenyydestä.
 
– Mikä Forum Virium Helsingin tekemisessä herätti Affecton kiinnostuksen?
Forum Virium Helsingin toiminta-ajatus on hyvin linjassa Affecton uusien strategisten suuntaviivojen kanssa. Kumppanuudet, ekosysteemi-ajattelu ja kokeileva yhdessä kehittäminen asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa ovat keskeisiä painotuksia sekä Affectolle että Forum Virium Helsingille.
 
Moni Affecton asiantuntija on huomioinut Forum Viriumin toiminnan viime vuosina ja kiinnostunut siitä. Avoin data ja sen hyödyntäminen on ehkä se selkein teema, mitä kautta Forum Virium on tullut affectolaisten tietoisuuteen. Mutta myös hackathonit ja muut tapahtumat ovat herättäneet kiinnostuksen.
 
– Millaista yhteistyötä Affecto toivoo syntyvän Forum Virium Helsinki -jäsenyyden kautta?
Erilaisia toimialoja yhdistävä avoin yhteistyö, jonka kautta kaupunkilaisille, yrityksille ja organisaatioille Helsingissä ja muualla Suomessa voi syntyä uudenlaisia palveluita, joissa yhdistyy teknologiaosaaminen eri toimijoiden muihin vahvuuksiin. Toivoisimme lisää kokeilevia ja ketteriä hankkeita, joissa kaupunkilaiset voitaisiin osallistaa mukaan jo ensimetreillä todentamaan palvelukonseptien toimivuutta ja todellista hyötyä.
– Millaisia kehityspolkuja näette esimerkiksi älykäs kaupunki -teeman saralla?
Huimasti mahdollisuuksia. Esimeriksi tekoälyn hyödyntäminen erilaisten prosessien ja päätöksenteon sujuvoittamiseen, mikä toisi lisää nopeuttaa ja tyytyväisyyttä kaupunkilaisten asiointiin liittyvään palvelukokemukseen.
 
– Millaista yhteistyötä Affecto tekee Helsingin kaupungin kanssa?
Affecto on mukana toteuttamassa Helsingin palvelukarttaa, jossa on tietoja mm. toimipisteistä, palveluista ja esteettömyydestä. Tämän lisäksi kehitämme Helsingin kaupungin kanssa palauteydin-järjestelmää, joka kerää eri kanavista palautteet keskitetysti tietokantaan. Me myös ylläpidämme ja kehitämme Helsingin kaupungin sisäistä raportointiympäristöä.
 
– Kertoisitko keskeisiä taustatietoja Affectosta?
Affecto auttaa asiakkaitaan parantamaan tuottavuuttaan ja kilpailukykyään kehittyneillä digitaalisilla liiketoimintaratkaisuilla sekä tiedon paremmalla hyödyntämisellä johtamisessa ja päätöksenteossa. Affecton liikevaihto oli noin 123 miljoonaa euroa vuonna 2014 ja yhtiön palveluksessa on noin 1000 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa, Latviassa ja Puolassa.
 
 
Toivotamme Affecton lämpimästi tervetulleeksi Forum Virium Helsingin jäsenyritysten joukkoon! Muita jäseniämme ovat Helsingin kaupunki, Elisa, Finnvera, IBM, Siemens, Sitra, Sponda, Tekes, TeliaSonera, TIEKE, Tieto, VTT ja Yleisradio. Kehityshankkeisiimme osallistuu lisäksi lukuisia muita yhteistyökumppaneita.
 

Lue myös