Nyt kehitetään 5G-palveluilla uutta liiketoimintaa Helsinkiin – uutuushanke kutsuu yritykset kehittämään 5G-palveluja ja testiverkkoa

Artikkelikuva: Nyt kehitetään 5G-palveluilla uutta liiketoimintaa Helsinkiin – uutuushanke kutsuu yritykset  kehittämään 5G-palveluja ja testiverkkoa

5G-kehitystä Helsingissä vauhdittava UrbanSense-hanke tarjoaa yrityksille työpajoja ja tietoa 5G:n kaupallisista mahdollisuuksista sekä palvelujen kehittämistä nopeilla kokeiluilla. Ensimmäinen 5G-testiverkko toimii Helsingin yliopiston kampuksella Kumpulassa.

5G-verkot tarjoavat Helsinkiin entistä nopeampia ja luotettavampia verkkoyhteyksiä ja näiden avulla täysin uudenlaisia palveluja ja liiketoimintaa kaupunkilaisille.

UrbanSense-hankkeessa Helsingin yliopisto rakentaa Kumpulan kampukselle 5G-testiympäristön, joka käyttää uutta teknologiaa muun muassa kaupunkiympäristön havainnointiin ja mahdollistaa yritysten tuotekehitystä. Hanke edistää uusien 5G-testiverkkojen syntymistä myös muualle Helsinkiin. Tavoitteena on kasvattaa yritysekosysteemin valmiutta lähteä liikkeelle 5G:n kanssa ennen kaupallisen verkkotarjooman syntymistä. Tästä voivat hyötyä niin verkon ja laitekannan tarjoajat kuin verkon hyödyntäjätkin.

“Haemme nyt mukaan yrityksiä, joilla on kiinnostusta 5G-verkkojen kaupalliselle käytölle. Järjestämme työpajoja, joissa tarjoamme tietoa 5G-teknologiasta sekä kokeiluista hyödyntää avointa 5G-testiverkkoa”, kertoo projektipäällikkö Eero Jalo Forum Virium Helsingistä.

Yritys, tule kehittämään ja kokeilemaan 5G-palveluja

Hankkeen edetessä syksyn aikana ja ensi keväänä tarjolla on avoimia 5G-evoluution mukaisia sekä (NB-IOT ja LTE-M) testialustoja yritysten kokeiluja varten. Yritykset saavat kokeiluissa asiantuntevan fasilitonnin ja arvokasta käyttäjäpalautetta aidossa kaupunkiympäristössä.

“Tavoitteenamme on auttaa yrityksiä hyödyntämään 5G-verkkoa liiketoiminnassaan ja tuottamaan uusia tuotteita ja palveluja kaupunkilaisille. Vauhditamme tätä toimintaa ostamalla yrityksiltä nopeita kokeiluja, joiden avulla yritykset voivat rohkeasti kokeilla uusia palvelujaan”, Eero Jalo sanoo.

5G-verkko tarjoaa yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia toimialasta riippumatta. Siitä hyötyvät kaikki yritykset, joiden palvelu- tai tuotantoketjussa nähdään syntyvän lisäarvoa tai tehostamismahdollisuuksia kasvavasta tiedonsiirtokapasiteetista, minimaalisesta viiveestä, yhteyden luotettavuudesta sekä kyvystä kasvattaa laitekantaa ja vähentää verkottuneiden laitteiden energiankulutusta.

UrbanSense-hankkeen toteuttavat yhteistyössä Forum Virium Helsinki, Helsingin yliopisto ja Helsingin kaupunginkanslian elinkeino-osasto. Hanke kestää kaksi vuotta. Kaupunginhallituksen elinkeinojaosto myönsi hankkeelle rahoituksen innovaatiorahastosta.

Ensimmäinen työpaja järjestetään 28.11. Helsingissä. Sen agendalla ovat 5G:n ominaisuudet, Kumpulan 5G-testbed, 5G:tä hyödyntävät applikaatiot. Tapahtumapaikka tarkentuu lähempänä ajankohtaa. Ilmoittautumiset projektipäällikkö Eero Jalolle eero.jalo(at)forumvirium.fi, puh. +358 40 501 3223

UrbanSense-hanke on osa Forum Virium Helsingin IoT-ohjelmaa, joka kehittää datankeruutapoja Helsingissä. Ohjelman tavoitteena on IoT-teknologiaa hyödyntäen tarjota yritysten ja koko kaupunkiyhteisön käyttöön sen tarvitsemaa reaaliaikaista ja tarkempaa dataa niin palvelukehitykseen kuin päätöksentekoonkin. Ohjelma luo edellytyksiä avoimen IoT-ekosysteemin rakentumiselle esimerkiksi edistämällä yhteentoimivuutta ja tarjoamalla yrityksille rahoitushakuja.

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa.

www.forumvirium.fi

Kuva: Elise Kulmala / Helsinki Marketing

Lisätietoja

Kuva

Eero Jalo

#urbansense
puh. +358 40 501 3223
eero.jalo(at)forumvirium.fi

Lue myös