YLE ja MTV mukaan mobiilitelevisioon

YLE ja MTV MEDIA aloittavat vakituiset lähetykset mobiili-tv-verkossa 8.10. Aiemmin YLEn ja MTV MEDIAn kanavia on ollut mukana eripituisissa kokeilujaksoissa. Kokonaan uusina sisältöinä mobiili-tv:ssä voi jatkossa seurata Sub-kanavaa sekä YLEn kanavien ulkomaista ohjelmatarjontaa.

”Kesän aikana saadut kokemukset kokeilujakson aikana mobiili-tv-lähetyksistä olivat myönteisiä ja nyt olemme valmiita jatkamaan lähetyksiä mobiili-tv-verkossa. Tavoitteenamme on saattaa tv- ja radiotarjontamme suomalaisten ulottuville myös uusien jakelukanavien kautta”, kertoo johtaja Olli-Pekka Heinonen Yleisradiosta.

”Mobiili-tv tarjoaa erinomaisen jakelutien, se luo kokonaan uutta prime-time aikaa ja mahdollistaa uusien liikkuvien kohderyhmien tavoittamisen. Kun mobiili-tv:n kysyntä kasvaa, palveluita ja sisältöä saadaan varmasti lisää. Mobiili-tv kiinnostaa meitä luonnollisesti myös maksukanavien jakelukanavana”, sanoo johtaja Jorma Härkönen MTV MEDIAsta.

”Aloitimme ensimmäisenä radioyhtiönä maailmassa näköradiolähetykset ja olemme tarjonneet ensimmäisenä suomalaisena mediayhtiönä sisältöä mobiili-tv-verkkoon. Digitaalisen jakelun ansiosta voimme tarjota kuuntelijoillemme monipuolisempia palveluita. Radion jakelutienä FM jatkaa vielä pitkään. Mobiili-tv tulee olemaan yksi radion digitaalisista jakeluteistä”, toteaa SBS Finland Oy:n toimitusjohtaja Leena Puntila.

Mobiili-tv-verkossa voi YLEn tarjonnasta seurata YLE TV1- ja YLE TV2 -kanavien sekä kotimaisia että ulkomaisia sisältöjä sekä radiokanavista YleX- ja YLE Radio1-kanavaa. MTV:n kanavista mobiili-tv:ssä näkyvät MTV3, Sub sekä kuvaradiokanava Radio Nova. Näiden lisäksi mobiili-tv:ssä on tv-kanava The Voice ja kuvaradioista Iskelmä ja The Voice.

Kanavatarjonnan laajenemisen perustana on tehty sopimus palveluoperaattorin kanssa. DNA aloittaa ensimmäisenä palveluoperaattorina mobiili-tv-verkossa tarjoamalla kaikille katsojille avoimen tutustumisjakson 8. lokakuuta alkaen. Tutustumisjakson jälkeen televisiolähetykset salataan ja palvelua pystyvät tilaamaan vain DNA:n matkapuhelinasiakkaat. Digitan operoima mobiili-tv-verkko on avoin myös muille palveluntarjoajille.

Mobiilitelevisio yhdistää kahden eri verkon, DVB-H-pohjaisen televisioverkon ja mobiiliverkon palvelut samaan päätelaitteeseen. Se mahdollistaa näin myös vuorovaikutteiset palvelut.

Forum Virium Helsinki oli mukana sekä vuonna 2006 alkaneessa kaksivuotisessa Finnish Mobile TV (FiMTV) -hankkeessa että sitä seuranneessa FinPilot 2 -projektissa.

Lähde: Digita

Lue myös