Vuoden 2013 Apps4Finland –kisan kumppanihaku käynnissä

Artikkelikuva: Vuoden 2013 Apps4Finland –kisan kumppanihaku käynnissä

Vuoden 2013 kisaa uudistetaan, projektipäällikkönä toimii Petri Kola

Pitkän linjan avoimen datan aktiivi Petri Kola on aloittanut toukokuun alussa tämän vuoden Apps4Finland-kilpailun projektipäällikkönä. Vuoden 2013 kisaa päivitetään ongelmanratkaisupainotteiseksi. Kisaa laajennetaan näin uusille alueille ja kilpailijoiden tietoon tuodaan haasteita, joiden ratkaisemiseen liittyy liiketoiminta- ja työllistymismahdollisuuksia.

Tule mukaan haastekumppaniksi ja ratko valitsemasi ongelma devaajayhteisön avulla

Kisauudistuksen myötä kilpailun pääkategorioiden rinnalle tuodaan tämän vuoden kilpailuun uusi haastekumppanikategoria. Siinä kumppanin tunteman toimialan ongelmia työstetään kilpailutyön kokoisiksi data-haasteiksi. Kohtuullinen hinta ja kumppanuuden sisältämä koulutus sekä konsultointi mahdollistavat avoimen innovaatiotoiminnan levittämisen uusille, perinteisen IT-sektorin ulkopuolisille toimijoille.

Järjestäjäkumppaneille mm. oma avoimen datan seminaari

Kilpailun järjestäjäkumppaneiksi haetaan avoimen datan edelläkävijäministeriöitä, -virastoja ja muita organisaatioita, joiden asiaa datan avaamisen edistäminen tukee. Järjestäjäkumppanuus vaatii haastekumppanuutta suurempaa rahallista ja ajallista panostusta.

Järjestäjäkumppanit osallistuvat virtuaalisen Apps4Finland-laboratorion toimintaan. Sen puitteissa kokeillaan uusia datan hyödyntämiseen ja yhdistelemiseen liittyviä ideoita, teknologioita ja työskentelytapoja. Tulokset ja kokeilujen lähdekoodi julkaistaan kilpailun osallistujien käyttöön. Tavoitteena on inspiroida sovelluskehittäjiä ja kehittää järjestäjäkumppanien toimintaa kehittäjäystävällisemmäksi. Järjestäjäkumppaneille järjestetään seminaari avoimen datan uusimmista virtauksista ja toimintamalleista. Kehitteillä on myös yhteistyötä Assembly-demofestivaalin ja järjestäjäkumppanien välille.

Kilpailun julkistus 14.6. BioRexissä

Kilpailun verkkosivusto päivitetään ja sosiaalisen median kanavat aktivoidaan toukokuussa. Kilpailun rento julkistus- ja verkottamistilaisuus järjestetään 14.6. iltapäivällä Bio Rexissä.

Jos olet kiinnostunut kumppanuudesta Apps4Finland-kisassa,
ota yhteyttä projektipäällikköön Petri Kolaan.

petri.kola (at) forumvirium.fi
+358401626525
http://twitter.com/pe3
 

Apps4Finland-kilpailun pääjärjestäjinä toimivat Forum Virium Helsinki ja Suomen Verkkodemokratiaseura ry
www.verkkodemokratia.fi
www.forumvirium.fi

 

Lue myös