Verkkosivukysely 2011: Selkeät, värikkäät ja modernit sivut

Artikkelikuva: Verkkosivukysely 2011: Selkeät, värikkäät ja modernit sivut

Selvitimme alkusyksystä, millaisia mielipiteitä verkkosivumme käyttäjissä herättävät ja miten voisimme sivujamme kehittää.  Saimme kyselyyn kaikkiaan 163 vastausta. Palautteessa sivuja pidettiin selkeinä, ja tarvittavat tiedot löydettiin. Sisällöistä eniten kiinnostavat hankkeet ja tapahtumat.

Kysyimme uutiskirjeen lukijoilta palautetta  verkkosivujemme rakenteesta ja sisällöistä. Lisäksi kartoitimme mielikuvia, joita sivut herättävät Forum Virium Helsingistä.

Palautteessa kokonaisuutta pidettiin pääsääntöisesti selkeänä ja tarvitut tiedot löydetään. Kysyttäessä arvosanaa, todettiin sivut hyviksi ja selkeiksi tai vähintäänkin keskitasoisiksi. Sivuja kuvailtiin muun muassa moderneiksi, selkeiksi, värikkäiksi ja raikkaiksi.

Eniten tietoa etsitään hankkeista ja tapahtumista. Muita suosittuja osioita ovat henkilökuntasivut, yrityksen toimintaa kuvaavat sivut ja uutissivut.

Suurin osa vastanneista kertoi kuitenkin vierailevansa sivuilla melko harvoin: muutaman kerran vuodessa tai kuukaudessa.

Kritiikkiä esittäneille sivut tuntuvat turhankin runsailta: sisältöä on liikaa ja olennainen saattaa hukkua. Lisäksi kaivattiin muun muassa konkreettisempaa tietoa hankkeista, parempaa kuvausta toiminnan vaikuttavuudesta sekä ruohonjuuritason osallistujien näkemyksiä.

Eniten vastaajia oli yritysmaailmasta ja kuntasektorilta. Suurin osa vastaajista oli muita kuin Forum Virium Helsingin jäseniä. Jäsenyrityksistä vastaajia oli 45 kappaletta. Suurin vastaajaryhmä oli 40−49-vuotiaat, toiseksi suurin taas kolmikymppisten ryhmä.

Forum Virium Helsingin verkkosivut julkaistiin vuonna 2010. Tämä oli niistä tehty ensimmäinen kysely. Palautteenne hyödyttää meitä suuresti, kun mietimme sivujen jatkokehitystä. Lämmin kiitos kaikille vastanneille!

>> Katso lisää graafeja täältä

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Kaisa Eskola
kaisa.eskola(at)forumvirium.fi
+358 50 3414885

Lue myös