Miten ikäihmisten hiljainen tieto voidaan hyödyntää kaupunkisuunnittelussa? Urbanage-hanke selvittää ikääntyvän väestön kohtaamia haasteita kaupunkitilassa ja digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa.

Tavoite

Hankkeen tavoitteena on selvittää ja ratkaista ikääntyvän väestön kohtaamia haasteita kaupunkitilassa, digitaalisten palveluiden saavutettavuudessa ja ymmärtää miten tämä hiljainen tieto voitaisiin hyödyntää kaupunkisuunnitteluprosessissa.

Kesto, rahoittaja, budjetti ja partnerit

  • Projekti toteutetaan vuosina 2021–2023.
  • Projektin rahoittaa Horizon2020. Projektin rahoitus kokonaisuudessaan on  3 711 653 euroa, josta Forum Virium Helsingin osuus on 258 125 euroa.
  • Projektin partnereita ovat Engineering Ingegneria Infomatica, Tecnalia, iMEC, Athens Technology Center, Helsingin Yliopisto, 21C, Consulting Informatico, AGE Platform Europe, AAL, Informatie Vlaanderen ja Santanderin kaupunki

Forum Virium Helsingin rooli

Forum Virium Helsinki tukee pilottien toteuttamista Helsingissä. Roolina on sekä kerätä ja yhdistää olemassa oleva tieto että kokeilla uusia tapoja ratkaista ikäihmisten kohtaamia haasteita. Forum Virium Helsinki osallistaa helsinkiläisiä ikäihmisiä mukaan muun muassa focus group -haastatteluin. Lisäksi myös kaupungin asiantuntijoille tullaan järjestämään yhteiskehittämistyöpajoja.

Hyödyt Helsingille

Yli satatuhatta helsinkiläistä on yli 65-vuotiaita. Tämän osuuden väestöstä odotetaan kasvavan tulevina vuosikymmeninä. Selvittämällä ikäihmisiltä heidän kohtaamansa kaupunkitilan pullonkaulat ja ongelmat kaupunki saa tietoa ja työkaluja haasteiden ratkaisemiseen. Parempi kaupunki iäkkäille on parempi kaupunki kaikille.

Lisätietoa

Tutustu projektin nettisivuihin: https://www.urbanage.eu/

Urbanage logo-01 (1)

Lisätietoja

Tiina Inki

Projektipäällikkö


#kestävämatkailu #livinglab #cocreation #iot
puh. +358 40 840 5707
tiina.inki(at)forumvirium.fi