Ultrahack täydessä vauhdissa Helsingissä

Artikkelikuva: Ultrahack täydessä vauhdissa Helsingissä
Lähes 400 osallistujaa on työstämässä haasteita Ultrahackissa! Helsingin kaupungin ja Open Finland Challengen isännöimässä trackissa mukana yli 20 tiimiä. Kisahaasteemme kehittäjille: Älykäs kaupunki ja kaupunkilaiset – mitä Helsingissä tapahtuu ja voinko olla osa sitä?
Ennennäkemätön joukko koodareita ja designereita kehittää ratkaisuja parhaillaan Helsingin kaupungin, yritysten ja julkisyhteisöjen esittämiin haasteisiin Ultrahack 2015 -ohjelmointitapahtumassa Helsingissä. Tulevaisuuden liikenteen ja verkkokaupan, uuden lastensairaalan viihtyvyyden, pakolaisten kotouttamisen sekä monen muun aihepiirin ongelmiin pureutuvat koodarit ja palvelukehittäjät on valittu yli tuhannen hakijan joukosta. Parhaat kilpailutyöt palkitaan ensi viikolla kasvuyritystapahtuma Slushissa.
Älykäs kaupunki ja kaupunkilaiset – mitä Helsingissä tapahtuu ja voinko olla osa sitä? 
Helsingin kaupunki ja Open Finland Challenge isännöivät kisassa Smart City & Civic Tech -trackiä, jossa on mukana 25 tiimiä. Kisahaasteellaan Helsingin kaupunki haluaa kannustaa kehittäjiä luomaan avointa dataa hyödyntäen uudenlaisia sovelluksia, näkymiä tai dashboardeja, jotka auttavat hahmottamaan esimerkiksi, mitä Helsingissä tapahtuu tai miten Helsinki on kehittynyt tai kehittyy. Tuotoksena voi syntyä esim. mobiilisovellus, joka auttaa turistia löytämään häntä kiinnostavia tapahtumia tai kaupunkilaista osallistumaan kaupungin päätöksentekoon.
  
Kisatyössä tulisi innovatiivisesti ja monipuolisesti avointa dataa. Helsingin kaupunki on toiminut avoimen datan edelläkävijänä ja julkaissut jo valtavan määrän julkisia tietovarantojaan avoimena datana www.hri.fi–palvelun kautta.
“Toivomme huikeita uusia älykkään kaupungin ratkaisuja, jotka monistuvat ja synnyttävät uutta liiketoimintaa”, toteaa Helsingin kaupungin tietotekniikka- ja viestintäjohtaja Jaakko Salavuo. Kuule lisää Jaakko Salavuon ajatuksia Ultrahack-haastattelussa.
   
Ultrahack 2015 –palkinnot jaetaan sunnuntaina klo 20. Sitä ennen loppusuoralle päässeet kilpailijat pitchaavat työtään pariinkin otteeseen. Smart City & Civic Tech -trackin päätuomarina toimii Otso Kivekäs.
Sunnuntain aikataulu:
15:00 – 17:30TOP-100 demo pitching
17:30 – 20:00TOP-24 Finalists demo pitching
20:00 – 21:00Ultrahack Winners Declaration
21:00 – 24:00 Ultrahack Award Party with DJ’s Unhandled Exception
Slushissa Ultrahack-trackien voittajat pitchaavat torstaina 12.11. klo 18-20 Slushin Black Stagella.
Lauantaina Ultrahackissa oli paitsi koodausta, myös seminaari, jossa esiintyvät mm. ex-suurlähettiläs Bruce Oreck, sarjayrittäjä Taneli Tikka ja tietoyhteiskuntavaikuttaja Jyrki Kasvi.
“Have fun but hack big!” – Bruce Oreck
Keltapaidat kaverinasi
Helsingin kaupungin ja Open Finland Challengen ständin löydät seuraamalla sinisiä Helsinki Loves Developers -palloja. Ständimme edustajat tunnistat myös keltaisesta Hel<3Dev / HRI -paidasta. Tule moikkaamaan! Kerromme ilolla Helsingin avoimesta datasta ja avoimesta ohjelmistokehitystoiminnasta lisää.
Partnerit
Ultrahack 2015:n tukijoina on laaja joukko suuryrityksiä ja muita isoja toimijoita elinkeinoelämän järjestöistä hyväntekeväisyysorganisaatioihin ja julkisiin tahoihin. Pääjärjestäjät ovat Teleforum ry ja Teknologiateollisuus ry. Konseptin suunnittelussa ja toteuttamisessa on mukana myös Innovaatiomestarit Oy.
Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Helsingin kaupunki, HUS Lastensairaala, GE Healthcare, Microsoft, Tieto, Samsung, Posti, SAP, Nenäpäivä, Here, Mobile Monday, Forum Virium Helsinki, Mobiili.fi, Nestle, Nordea, Open Knowledge Finland, IDEAN, Leadin, Starcut, PRH, SGC Finland, Ninchat, Suomi24, TEKES, Women in Tech, City Car Club, Digile, Finpro, ITS Finland, ITS Ertico, Trafi, Ohjelmistoyrittäjät, TKO-äly ry, Metropolia, ja iStubb, Teosto, YLE, Aller, THL, LiVi, LVM, Nestholma, Butterfly Ventures, Neonto, Pebble, Liiga, Imtech, Oulun Kaupunki, Tampereen kaupunki, UTA ja LUT.
Lisätietoja:
Ultrahack Twitterissä: @UltrahackHQ, #ultrahack
Tiedote: Suomea koodataan nousuun ensi viikonloppuna Ultrahackissa

Lue myös