Tulevaisuuden kaupungit tarvitsevat naisia

Artikkelikuva: Tulevaisuuden kaupungit tarvitsevat naisia

Aktiivisen Future Female -verkoston sata naista täyttivät kaupungintalon juhlasalin kokoontuessaan pohtimaan, millaisia ovat tulevaisuuden kaupungit.

Älykkäitä kaupunkeja määrittelevät avoimuus, data, ihmiskeskeisyys, vastavuoroisuus ja esineiden internet. Helsingin kaupungin muotoilujohtaja Anne Stenros kehotti unohtamaan teknologiakeskeiset ratkaisut ja keskittymään toimiviin ja ihmiskeskeisiin kaupunkeihin. Helsinki Region Infosharen projektipäällikkö Tanja Lahti avasi Helsingin avoimuuden periaatteita ja datan merkitystä kaupungissa. Forum Virium Helsingin Hanna Niemi-Hugaerts ja Aapo Rista kertoivat, miten esineiden internet mahdollistaa yhteiskunnalliset muutokset ja älykkäät kaupungit, sekä kuinka jokaisesta voi tulla oman elämänsä kehittäjä Vekotin Verstaan työpajojen avulla.   

Future Female on verkosto, joka kokoaa yhteen teknologiasta kiinnostuneita ja sen parissa työskenteleviä naisia. Verkoston tavoitteena on tehdä teknologian tulevaisuudesta kirkkaampi tuomalla parrasvaloihin roolimalleja teknologian saralta.

Mitä hyötyä älykaupungista on kaupunkilaisille jotka ovat sen tärkein käyttäjäryhmä?
Lue Future Femalen blogi älykaupunkien tulevaisuudesta: futurefemale.com/2017/11/15/future-of-smart-cities

Katso parhaat palat Future Female Future of Smart Cities tapahtumasta: www.helsinkikanava.fi/kanava/fi/videot/video?id=3526

Tapahtuma järjestettiin Future Female verkoston, Forum Virium Helsingin ja 6Aika avoin data ja rajapinnat -kärkihankkeen yhteistyönä.

Lisätietoja:

Kuva

Hanna Niemi-Hugaerts

#IoT #opendata #databusiness #API
Mobile: +358 40 674 9911
hanna.niemi-hugaerts(at)forumvirium.fi

Lue myös