Terveellinen kaupunginosa HS:ssa: liikuntavälineiden lainaaminen suosittua

Herttoniemen ja Roihuvuoren kirjastoista on lainattu kesän aikana innokkaasti liikuntavälineitä. Kesäkuussa alkaneessa palvelussa kirjastotoimea ovat tukeneet Helsingin kaupungin liikuntavirasto ja Terveellinen kaupunginosa -ohjelma, jossa kantavina voimina ovat Helsingin kaupungin terveyskeskus ja Forum Virium Helsinki.

Herttoniemen ja Roihuvuoren kirjastojen välinevalikoimaan kuuluu muun muassa tennismailoja, askelmittareita, jumppakeppejä ja kävelysauvoja. Tarjolla on välineet myös pesäpalloon sekä pihapeleihin, kuten kroketin, petanquen tai mölkyn pelaamiseen. Syksyllä valikoima laajenee suksilla.

Monipuolisuudessaan ainutlaatuinen liikuntavälineiden lainauspalvelu on osa Forum Virium Helsingin hallinnoimaa Terveellinen kaupunginosa -ohjelmaa, jonka tavoitteena on Herttoniemen alueen asukkaiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen uusia palveluja kehittämällä. Asukkaita rohkaistaan ottamaan itse vastuuta hyvinvointinsa vaalimisesta. Ohjelman projektit toteutetaan kaupungin hallintokuntien, yritysten ja järjestöjen yhteistyönä.

Lue Helsingin Sanomista juttu lainauspalvelusta (11.8.2009)

Lisätietoja: terveellinenkaupunginosa.fi

Lue myös