Tekninen asiantuntija Tarmo Toikkanen töihin älyliikenteen pariin

Artikkelikuva: Tekninen asiantuntija Tarmo Toikkanen töihin älyliikenteen pariin

Tekninen asiantuntija Tarmo Toikkanen aloitti kesän alussa Forum Virium Helsingin älyliikennetiimissä.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Tarmo Toikkanen, design-tutkija, opettajankouluttaja, kirjailija, softanikkari, avoimen tiedon ja reilun datatalouden edistäjä. Taustalla on useampia omia yrityksiä, järjestötyötä, yliopistotutkijan hommia ja kaikenlaista sekalaista.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“SmashHitissä teen kesän ja syksyn aikana ehdotusta kuvakkeista, joilla voisi visuaalisesti esittää Helsinki Feedback Appin käyttäjälle, mitä tämän henkilötiedoilla tehdään ja ei tehdä. Tässä katsellaan yleisesti henkilötietojen käsittelytapoja, EU:n GDPR:ää sekä MyData-ajattelua.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Nyt on hyvä mahdollisuus tehdä perusteellinen katsaus maailmalla jo tehtyihin ehdotuksiin ja koostaa niistä synteesi, joka toivottavasti palvelee ei vain SmashHit-projektia, vaan myös muita sovelluksia, jotka pyrkivät toimimaan reilusti käyttäjien suuntaan.”

Mikä sinua innostaa?

“Syksyllä on tarkoitus kutsua kokoon kansainvälinen pyöreän pöydän keskustelu, jonka tuloksena toivottavasti saadaan muovattua kompromissi, joka sopii mahdollisimman monille toimijoille. Ja toivottavasti otetaan askelia kohti jonkinlaista alan käytännön standardia tietosuojan esittämisessä.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Perhe, puutarha ja sulkapallo pitävät liikkeessä. Vapaaehtoistyö monissa eri yhdistyksissä taas pitää mielen virkeänä ja horisontin avoimena.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Minun panokseni on viestinnän muotoilussa, eli miten saadaan älykaupungin asukkaat ja vieraat ymmärtämään mitä tapahtuu tai mitä he ovat aikeissa tehdä. Ihmiset kun pääosin ovat hyviä vain parissa asiassa joihin he keskittyvät, ja kaikki muu menee puoliautomaattisesti ohi. Osuvalla viestinnällä on mahdollista saada hoksauttaa henkilö oikealla hetkellä kiinnittämään huomiota.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Oma taustani Open Knowledge Finland ry:n ja MyData Globalin perustajajäsenenä sekä toiminnassa koko ajan mukana olleena tuo vahvaa näkemystä dataan, avoimiin lisensseihin, sekä tietosuoja- ja yksityisyysasioihin. Kun sitä yhdistää onnistuneeseen muotoiluun ja viestintään, saadaan toivottavasti hienoja juttuja aikaan!”

Tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Tarmo!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Lue myös