Tekijä haussa: kilpailupäällikkö DataBusiness Challengeen

Artikkelikuva: Tekijä haussa: kilpailupäällikkö DataBusiness Challengeen

Nyt olisi tarjolla mielenkiintoinen projekti avoimen datan parissa. 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihanke etsii kilpailupäällikköä lokakuussa käynnistyvään avoimen datan idea- ja sovelluskilpailun tuottamiseen.

Jos kiinnostuit itse tai tunnet jonkun joka voisi olla juuri sopiva henkilö, niin pyydämme lukemaan alla olevan ilmoituksen ja vastaamaan rohkeasti tarjouspyyntöön 8.9. mennessä.

Avoin tarjouspyyntö

Tarjousta pyydetään avoimen datan idea- ja sovelluskilpailun tuottamiseen. Kilpailussa haetaan sovelluksia tai konsepteja, joissa hyödynnetään avointa dataa ja joissa on liiketoimintapotentiaalia. Tapahtumakokonaisuudelle etsitään kilpailupäällikköä.

Huomioon otetaan tarjoukset, jotka saapuvat 8.9.2016 klo 23.59 mennessä. Hakuajan päätyttyä parhaat hakijat haastatellaan viikolla 37.

Yleistä kilpailusta

Suomen kuusi suurinta kaupunkia, ns. kuutoskaupungit, haluavat edistää uudenlaisten, käyttäjälähtöisten palvelujen syntyä järjestämällä kaikille avoimen sovellus- ja konseptikilpailun. DataBusiness Challenge -kilpailun tarkoituksena on kannustaa kehittäjiä, yrityksiä tai yrittäjähenkisiä hyödyntämään palveluissaan avointa dataa eli yhteisiä digitaalisia tietovarantojamme, joita kaupungit ovat avanneet jo runsain mitoin.

Kilpailu käynnistyy 3.10.2016 ja päättyy 30.1.2017. Kilpailuun voi osallistua toimivalla mobiili- tai selainpohjaisella sovelluksella tai toteutuskelpoisella palvelu- tai sovelluskonseptilla. Kilpailutyön tulee hyödyntää tavalla tai toisella kuutoskaupunkien avaamaa dataa, ja kilpailuun voi osallistua vain kilpailun aikana kehitetyillä sovelluksilla tai konsepteilla. Parhaimmillaan kilpailutyö hyödyntää useita eri datoja käyttäjälähtöisesti ja täysin uudella tavalla. Lisäksi sillä toivotaan olevan liiketoimintapotentiaalia.

Yleistä toimeksiannosta

Työ tehdään tuntityönä Tampereen kaupungin projektipäällikön ja data-asiantuntijan ohjauksessa, ja sitä on mahdollista tehdä osittain myös etätyönä. Työmäärä on enintään 500 työtuntia. Tilaaja ei sitoudu tilaamaan mitään vähimmäistuntimäärää. Työ tehdään syyskuussa 2016 – helmikuussa 2017 sopimuksen mukaan niin, että tunnit jakautuvat tarpeen mukaan 2–3 päivälle viikossa.

Toimeksianto vaatii tiivistä yhteistyötä ohjaavan tahon kanssa, ja etenkin alkuun on tärkeää, että voit työskennellä Tampereen kaupungin virastotalossa Aleksis Kiven kadulla. Etätyössä olet tavoitettavissa virka-aikana.

Työ alkaa mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 26.9.2016

Toimeksianto

Toimit tehtävässäsi kilpailupäällikkönä Databusiness Challenge -kilpailussa. Sinulla on kokonaisvastuu kilpailun järjestämisestä sisältäen seuraavat osa-alueet:

– Kilpailun prosessin suunnittelu ja toimeenpano yhdessä 6Aika-toimijoiden kanssa
– Oheistapahtumien (roadshow kuutoskaupungeissa) suunnittelu, konseptointi ja järjestäminen yhdessä paikallisten 6Aika-toimijoiden kanssa
– Palkintogaalan suunnittelu ja järjestäminen
– Kilpailun aktiivinen markkinointi mm. sosiaalisessa mediassa
– Kilpailun viestintä (sisäinen viestintä järjestäjäorganisaatioiden sisällä & ulkoinen viestintä sidosryhmien ja median kanssa)
– Kilpailun jälkihoito (sisältää mm. palautekyselyn toteuttamisen & jälkimarkkinoinnin)

Tarvittavat taidot

– Yli 3v kokemus / vahva näyttö tapahtumien onnistuneesta järjestämisestä
– Kokemusta tuloksellisesta markkinoinnista ja viestinnästä sosiaalisessa mediassa
– Sujuva kommunikointitaito erilaisten toimijoiden kanssa (esim. kaupungin toimihenkilöt, mainostoimiston edustajat, kehittäjät, yritykset, opiskelijat)
– Kielitaito: erinomainen suomi ja englanti

Tarjouksen jättäminen ja valintakriteerit

Tarjous tehdään Google-lomakkeella ja arviointi- ja valintakriteerit ovat:

– osaaminen ja referenssit
– referenssit vastaavanlaisten tapahtumien onnistuneesta järjestämisestä (painotus 30%)
– Kokemusta tuloksellisesta markkinoinnista ja viestinnästä (painotus 30%)
– tuntihinta (alv 0%) (painotus 20%)
– henkilökohtainen haastattelu (painotus 20%)

Lisätietoa / kysymykset toimeksiannosta

Lisätietoja ja kysymyksiä toimeksiannosta voi lähettää sähköpostilla 1.9.2016 klo 16.00 mennessä osoitteeseen petteri.sintonen@tampere.fi. Vastaukset täydennetään Google Docs –dokumenttiin.

Tästä linkistä pääset täyttämään tarjouslomaketta: https://docs.google.com/a/forumvirium.fi/forms/d/1ud6PYVb6Os6ox7QiqlhS3jRJJu5CTwaF4qy2PCVQcew/viewform?edit_requested=true

Taustaa

DataBusiness Challenge järjestetään osana 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihanketta. Kärkihankkeessa julkisen datan avaaminen tuodaan osaksi Suomen kuuden suurimman kaupungin normaalia toimintaa sekä tarjotaan kaupunkien tuottamaa tai keräämää dataa mahdollisimman laajasti kenen tahansa käyttöön. Uusille kokeiluille ja palveluille tarjotaan kiinnostava testiympäristö.

Hankkeen kohderyhmänä ovat yritykset. Yritykset halutaan aktiiviseen vuorovaikutukseen kaupunkien kanssa kertomaan omista datatarpeistaan, kehittämään yhteisiä rajapintastandardeja, hyödyntämään kaupunkien avaamaa dataa sekä avaamaan omaa dataansa muiden käyttöön.

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Oulu.

Kärkihankkeen osatoteuttajat ovat Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea, Tampereen kaupunki, Oulun kaupunki, Espoon kaupunki, Turun kaupunki, Varsinais-Suomen liitto / Lounaispaikka, Turku Science Park, Forum Virium Helsinki, Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki.

Tiedotus
twitter.com/opendatatre
facebook.com/opendatatre

Keskustelu
Facebook-ryhmä: Open Data Tampere
Facebook-ryhmä: Finnish Open Data Ecosystem
IRC (freenode): #avoindata

Kysy, vastaa, kommentoi
avoindata.net

Ota yhteyttä Tampereen kaupungin avoimen datan henkilöihin

Yhteisövastaava
Anu-Maria Laitinen
040 578 3860
anu-maria.laitinen@tampere.fi

Projektipäällikkö
Joonas Dukpa
040 806 3245
joonas.dukpa@tampere.fi

Kuva

Lisätietoja:
https://forumvirium.fi/kuutoskaupunkien-rajapintayhteistyo-kohti-laajempia-markkinoita
http://6aika.fi/avoin-data-ja-rajapinnat-karkihanke/

Kuva

Lue myös