Tässä.fi – paikalliset palvelut täsmähaulla

Matkalla kesämökille poiketaan ruokaostoksille. Vieraasta kaupungista ei löydy markettia ihan heti. Apuun tulee Tässä.fi, joka tarjoaa kootusti tiedot taajamien palveluista kotimaassa. Puhelin siis esiin ja ruokakauppojen tietoja ja tarjouksia selaamaan.

Tässä.fi kerää yhteen kauppojen ja muiden palveluiden, nähtävyyksien ja tapahtumien ajantasaiset tiedot koko maasta. Palvelu toimii internetissä ja matkapuhelimessa. Se on ilmainen, eikä edellytä rekisteröitymistä. Jos siis kuljet vaikkapa Vanhankirkon puistossa Helsingissä, ja muistelet, miksi kaunista puistoa kutsutaan Ruttopuistoksi, voit tarkistaa faktat saman tien Tässä.fi:stä.

Tässä.fi:n ja sen takana olevan Adfore Technologies -yrityksen juuret ovat Ubiikki Helsinki 
-projektikokonaisuudessa. Yksi sen projekteista on hubi.fi-karttapalvelun kehittäminen. ”Hubi.fi-projektin ensimmäinen vaihe päättyi viime kesänä. VTT:llä nähtiin palvelun jatkokehittämisessä liiketoimintamahdollisuus, ja tästä syntyi spin-off, jossa myös VTT on osakkaana”, Adfore Technologies Oy:n toimitusjohtaja Markus Tallgren kertaa.

Jatkokehitystä palautteen perusteella

Tallgren toivottaa tervetulleiksi käyttäjien parannusehdotukset Tässä.fi-palveluun. ”Nyt julkaistiin niin sanottu alpha-versio eli palvelu on vielä keskeneräinen erilaisten toiminnallisuuksien osalta. Seuraavaan versioon vaikuttaa myös käyttäjien antama palaute.” Seuraava versio palvelusta on luvassa jo toukokuussa.

Ubiikki Helsinki jatkuu uusien projektien merkeissä. VTT vetää hanketta, jossa tutkitaan erityisesti mobiilikäyttöä. Hankkeessa ovat mukana Forum Virium Helsinki, Elisa, Logica, Edupoli ja Adfore Technologies.

Käyttäjä poimii suosikit

Tässä.fi:n sisältö keskittyy kesää kohti mentäessä palveluihin, jotka kiinnostavat erityisesti kotimaassa matkustavia. Mukana ovat ruokakaupat, huoltoasemat, Otto-pisteet ja Alkot. Sisältö voi olla myös ei-kaupallista, jatkossa mukaan on tarkoitus ottaa lisää julkisia palveluita. Myös HSL:n reittiopas on tulossa palveluun. ”Tarjolla on myös Helsingin kaupungin matkailutoimiston Visit Helsinki -kokoelma, joka sisältää lähes tuhat kohdetta sekä tapahtumia”, Tallgren kertoo.

Toukokuussa julkaistavassa versiossa tarjotaan myös pienyrityksille mahdollisuus liittyä palveluun. Perustietojen lisääminen on yrityksille ilmaista, mainoksista maksetaan.

”Tässä.fi näyttää myös tarjoukset lähiympäristön yrityksissä. Käyttäjä voi tulevaisuudessa valita kohteet, joiden tarjoukset kiinnostavat häntä erityisesti, jolloin ne tulevat esiin ensimmäisinä”, Tallgren sanoo.

Tallgren toteaa sijainnin vaikuttavan kuluttajan valintoihin olennaisesti, joten palvelu on yrityksille hyvä kanava tulla esiin. ”Näkyvyys ei ole tässä kiinni pelkästään rahasta – se on pk-firmoillekin hyvä mahdollisuus.”

Nokian Ovi-kartat pohjana

Tässä.fi-palvelussa käytetään Nokian Ovi-karttoja. Markus Tallgren arvelee, että Tässä.fi on ensimmäisiä palvelujulkistuksia, jossa kyseiset kartat ovat käytössä Nokian omien palveluiden ulkopuolella. Matkapuhelimessa Tässä.fi näyttää lähipalvelut automaattisesti, koska puhelimen sijainti on tiedossa.

”Tämä palvelu on osaltaan tulosta pitkään jatkuneesta yhteistyöstä akselilla VTT, Helsingin kaupunki ja Forum Virium Helsinki yritysjäsenineen. Jatkamme innolla yhteistyötä heidän kanssaan”, Tallgren summaa.

www.tässä.fi

iPhonessa ja Nokia 900:ssa Tässä.fi toimii selaimessa osoitteella www.tassa.fi/m/

Nokian S60 -älypuhelimissa palvelua varten voi noutaa mobiilisovelluksen osoitteesta
www.tassa.fi/m/lataa

Teksti: Maija Jokiniemi

Lue myös