Vekotinverstas-työpaja: ESP8266 ja IoT-sensorit

Artikkelikuva: Vekotinverstas-työpaja: ESP8266 ja IoT-sensorit

Vekotinverstas-työpaja: ESP8266 ja IoT-sensorit
Aika: 25.10.2018, klo 14.00–19.00
Paikka: Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, C-rappu, 3. kerros
Ilmoittaudu

Vekotinverstaan suositut IoT-”nyrkit-savessa”-työpajat jatkuvat!

Oletko aina haaveillut ESP8266-mikrokontrollerista tai sinulla on sellainen, mutta ei ole saanut aikaiseksi kytkeä sitä tietokoneeseen ohjelmointia varten? Tai haluaisit lukea jotain sensoria sen avulla ja lähettää mittausdataa pilveen tai omalle serverille? Päiväsi on pelastettu: Vekotinverstas järjestää ESP8266- ja IoT-sensori-aiheisen työpajan torstaina 25.10.2018 kello 14-19 Vekotinverstaalla Kaapelitehtaalla.

Pajassa autetaan alkuun ESPin kanssa, asennetaan tarvittaessa ajurit ja Arduino IDE, luetaan ESPiin kytkettyjä sensoreita, lähetetään ESPistä dataa nettiserverille, kokeillaan ESP Easy -ohjelmistoa, ihmetellään Sonoff-wifi-pistorasiaa (ESP8266 inside!) ja mitä vaan muuta mieleen tulee.

Mukaan tarvitset oman läppärin ja ota mukaan myös oma ESP8266, jos sinulla on sellainen, niin varmistetaan sen toimivuus juuri sinun ympäristössäsi. Jos ESPiä ei ole vielä hankittuna, voit lainata sellaista Vekotinverstaalla. Tilaisuus sovitetaan osallistujien osaamistason mukaan.

Kerro ilmoittautumislomakkeen avoimessa kentässä arvioitu saapumisaikasi (jotta voimme arvioida resurssien jakamista päivän aikana) sekä muutamalla sanalla osaamistasosi ja mitä tähän asti olet tehnyt mikrokontrollereilla.

Tilaisuuden osallistujamäärä on rajoitettu ja jokaiselle ilmoittautuneelle ilmoitetaan mahtuiko mukaan.

 

ESPistä löydät hieman lisää tietoa täältä: https://vekotinverstas.fi/esp8266-mikrokontrolleri/

Sekä tietysti muualta Internetistä – onhan ESP8266 yksi tämän hetken suosituimmista tee-se-itse-hemmon IoT-laitteista.

Tervetuloa työpajaan!

vekotinverstas.fi

 

 

 

 

 

 

Helsingin Kaapelitehtaan Vekotinverstas on kaikille avoin työpaja, jossa kaupunkilaiset ja yritykset voivat kokeilla ja rakentaa erilaisia esineiden internetin sovelluksia ja laitteita asiantuntijan opastuksella. Vekotinverstaan toiminnasta vastaavat Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium Helsinki ja Kaapelitehdas.

Lisätietoja

Kuva

Aapo Rista

#API #6Aika
Mobile: +358 40 674 0440
aapo.rista(at)forumvirium.fi

Lue myös