Työpaja: Kuljetusalan sähköautolataus – toiveet ja tarpeet raskaan liikenteen latausverkostolle pääkaupunkiseudulla

Artikkelikuva: Työpaja: Kuljetusalan sähköautolataus – toiveet ja tarpeet raskaan liikenteen latausverkostolle pääkaupunkiseudulla

Forum Viriumin Mobility Lab Helsinki -hanke järjestää työpajan yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Espoon kaupungin kanssa.

Mobility lab helsinki yhteistyölogot

Tervetuloa logistiikka-alan sähköautojen lataustarpeita käsittelevään työpajaan! Työpajassa kartoitetaan kuljetusalan yritysten ja sidosryhmien näkökulmia sekä tarpeita sähköistyvän kaluston lataamiseksi pääkaupunkiseudulla. Tapahtuman kieli on suomi.

Aika: ti 6.2.2024 klo 9.30–11.30, kahvitarjoilu klo 9 alkaen
Paikka: Urban3-tila (Maria 01, rakennus 03, Lapinlahdenkatu 16, 00180 Helsinki)
Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella.

Onko yrityksessäsi harkittu sähköisten kuorma- tai pakettiautojen hankintaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen? Ovatko latausmahdollisuudet seudulla sellaisia, että se olisi mahdollista? Pystyisittekö jakamaan yleisellä tasolla tietoa, milloin ja missä nykyiset dieselautonne pysäköivät – eli millaiset olisivat hyviä paikkoja lataukselle?

Entä muut kuljetusalan tai sähköautolatauksen parissa työskentelevät: mitä haasteita ja mahdollisuuksia olette havainneet paketti- ja kuorma-autojen lataukseen pääkaupunkiseudulla? 

Tavoitteena on kuulla kuljetusalan ja alan sidosryhmien näkemyksiä siitä, millaisia asioita tulee ottaa huomioon paketti- ja kuorma-autojen latausinfran kehittämisessä. Työpajan tuloksia hyödynnetään logistiikan sähköautolatausta edistävän innovaatiohankkeen hankehakemuksen tukena.

Ohjelma

9.00 Aamukahvit

9.30 Esittely pääkaupunkiseudun raskaan liikenteen sähköautolataustarpeen hankeaihiosta

9.45 Työpajatyöskentelyä pienryhmissä

10.30 Tauko

10.45 Ryhmien tuloksia, yhteenvetoa ja jatkoajatuksia

Ilmoittaudu

Mobility Lab Helsinki -hanke tukee uusien liikenteen palvelujen ja teknologioiden kokeilemista aidossa kaupunkiympäristössä yhdessä yritysten, kaupungin, tutkimuslaitosten ja asukkaiden kanssa. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki ja Business Helsinki.

Kuva: Vesa Laitinen

Lisätietoa

Erityisasiantuntija Raimo Tengvall

Raimo Tengvall
Erityisasiantuntija
+358 40 629 7744
raimo.tengvall@forumvirium.fi

Lue myös