Työpaja datavisualisoinnista ja kaupunkidatasta

Artikkelikuva: Työpaja datavisualisoinnista ja kaupunkidatasta

”Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat riviä raakadataa”. Tämä modernisoitu versio vanhasta viisaudesta on inspiroivan iltapäivän aihe, jossa pureudutaan kaupunkidatan visualisointiin. Työpajassa tutustutaan avoimeen julkiseen dataan sekä erilaisiin keinoihin ja työkaluihin visualisoida dataa. Tavoitteena on myös ideoida näyttäviä ja merkityksellisiä datavisualisointeja Helsingistä osaksi World Design Capital 2012 -vuotta.

Tilaisuuden järjestävät Forum Virium Helsinki ja IBM osana Smarter Cities Challenge -ohjelmaa johon Helsinki on valittu. Tilaisuuteen on tulossa IBM:n kansainvälisiä datanvisualisoinnin asiantuntijoita, jotka avaavat datanvisualisoinnin saloja. Toivomme paikalle poikkitieteellistä yleisöä graafikoista koodareihin, jotta ”törmäytys” on paras mahdollinen ja toisilta oppimisen lisäksi syntyy ainutlaatuisia datanvisualisointi-ideoita!

Tilaisuus järjestetään yhtä aikaa ”Osallistuva yhdyskuntasuunnittelu – avoin data” tilaisuuden kanssa. Aloitamme yhteisellä lounaalla ja basaarilla klo 11-12, jossa on mahdollista tutustua eri toimijoihin. Lounaan jälkeen pidetään yhteinen avauspuheenvuoro ja intro avoimeen dataan, jonka jälkeen jakaudutaan kahteen eri tilaisuuteen.

Osallistuva yhdyskuntasuunnittelu – avoin data tilaisuus: http://www.mahdollista.fi/nettikansan-tapahtumat/osallistuva/
IBM Smarter Cities Challenge: http://smartercitieschallenge.org
Datavisualisointiesimerkkejä: http://www.smashingmagazine.com/2007/08/02/data-visualization-modern-approaches/

Lisätietoja tilaisuudesta: ville.peltola[at]fi.ibm.com


Aika: 09/26/2011 – 11:00 – 16:00 – 09/26/2011 – 11:00 – 16:00
Paikka: Design Factory, Aalto-yliopisto, Otaniemi

https://digiumenterprise.com/answer/?sid=706667&chk=8D4S35C4

Lue myös