Positive Impact Action Planner -pilotointityöpajat toukokuussa

Artikkelikuva: Positive Impact Action Planner -pilotointityöpajat toukokuussa

Mikä on Positive Impact Action Planner?

Hiiliavain-kokeilun tuloksena on syntynyt Positive Impact Action Planner, joka on avoin ja faktoihin perustuva yritysten ilmastotoimien suunnittelutyökalu. Yritysten, jotka haluavat vähentää päästöjään, haasteena on sopivien ilmastotoimien ideointi osana hiilineutraaliustiekartan rakentamista.

Positive Impact Action Planner vauhdittaa tätä prosessia merkittävästi antamalla käyttäjälle kattavan tietopankin mahdollisia, asiantuntijoiden vaikuttaviksi toteamia, toimenpiteitä. Toimenpiteitä pystyy jaottelemaan erilaisilla filtereillä sekä valitsemaan osaksi omaa toimintasuunnitelmaa.

Demo on julkaistu osoitteessa: www.hiiliavain.fi ja jatkossa työkalu on avoimessa käytössä sivuilla www.positiveimpact.fi.
Huom. Action Planner toimii toistaiseksi vain englanniksi.
Toimenpidekategoriat: Energy, Waste, Logistics, Travel, Purchases, Administration, Food, Handprint

Pilotointityöpajat toukokuussa 2021

Suunnittelutyökalun kokeilijoina toimivat matkailualan yritykset, jotka ovat laskeneet tai haluavat selvittää oman hiilijalanjälkensä, ja haluavat pienentää päästöjään sekä kaipaavat tukea toimintasuunnitelman laatimiseen. Pilotointi työpajoissa yritykset pääsevät ensimmäisinä testaamaan toimintasuunnitelman laatimista Positive Impact Plannerin avulla.

Lisäksi yrityksiltä kysytään heidän näkemyksiään digitaalisten ratkaisuihin hyödyntämisestä ilmastotyössä. Jokainen pilotointiin osallistunut yritys saa itselleen Action Plannerin avulla tehdyn toimintasuunnitelman tai ainakin listan ideoita, joita hyödyntää yrityksen ilmastotyössä. Pilotoinnista kehittäjät saavat palautetta, jota hyödyntää työkalun jatkokehittämisessä.
Kaksi samanlaista verkkotyöpajaa järjestetään:

  • Tiistaina 11.5. Klo 13.00-14.30
  • Perjantaina 14.5. Klo 13.00-14.30

Ilmoittaudu mukaan täältä: ILMOITTAUTUMISLOMAKE.
Ilmoittautuminen päättyy 7.5.2021.
Ilmoittautuneille lähetetään kokouskutsu ja tarvittavat linkit.
Yhteystiedot: Elina Levula 044 0240390 elina.levula@positiveimpact.fi

Hiiliavain-kokeilun taustaa

Hiiliavain-kokeilu edistää ilmastotoimien automatisointia digitalisaation avulla. Kokeilun toteuttaa Positive Impact Finland Oy. Kokeilu on yksi 6Aika Carbon Neutral Tourism hankkeen avoimen kilpailun kautta valituista kokeiluista. Keskeiset tietolähteet ovat Carbon Neutral Tourism -hankkeen tietolähteet, avoimet hiilijalanjälki- ja päästökerroin lähteet ja Välkky-hankkeen tietolähteet.

Lisätietoja

Kuva

Eero Jalo

#urbansense
puh. +358 40 501 3223
eero.jalo(at)forumvirium.fi

Lue myös