Peli- ja harrastekyytioppaan julkaisutilaisuus 25.3.

Artikkelikuva: Peli- ja harrastekyytioppaan julkaisutilaisuus 25.3.


Tämä webinaari on peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi. Voit tutustua Peli- ja treenikyytien oppaaseen alla olevasta linkistä. 

Perille asti -hankkeessa kokeiltiin uudenlaista tapaa järjestää kimppakyytejä jalkapalloa harrastaville lapsille ja nuorille. Nyt kokeilusta julkaistaan opas, jossa kerrotaan käytännönläheisesti miten peli- ja treenikyytikokeilun voi toteuttaa kaupungissa tai urheiluseurassa.

Jalkapalloa harrastavat lapset ja nuoret kuljetetaan peleihin ja treeneihin usein yksityisautoilla. Ylimääräinen liikenne lisää liikenneruuhkia ja tuottaa päästöjä kaupungeissa. Pallo-Pojat Juniorit ry:n (PPJ) toteuttamassa kokeiluissa harrastuksiin pääsi yhteiskuljetuksella suoraan koululta. Perheille jäi iltaisin yhteistä aikaa, kun lapset aloittivat harrastuksen jo iltapäivällä koulun jälkeen. Lapset saavat myös mielekästä tekemistä iltapäiviin. Yhteiskuljetukset ovat myös ekologisia ja vähentävät ylimääräistä liikennettä. Kokeilussa lopputuloksena on malli pelikyytien toteuttamiselle. Kokeilu toteutettiin vuonna 2019 Jätkäsaaren ja eteläisen Helsingin alueella.


Lataa oppaat näistä linkeistä

Suomeksi: PPJ Treenikyytijulkaisu (PDF, 5MB)

Englanniksi: PPJ Rides publication (PDF, 5MB)

 

Perille asti -hanke saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa vuosina 2017–2020. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki, Vantaan kaupunki, Espoo Marketing Oy, Aalto yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Demos Helsinki.

Kokonaisbudjetiltaan 1,9 miljoonan euron yhteishanketta koordinoi Vantaan kaupunki. Forum Virium Helsinki vastaa Jätkäsaaren alueen kehittämisestä.

 

Kuva: Jussi Eskola

Lisätietoa:

Kuva

Heli Ponto

puh. +358 40 501 5357
heli.ponto(at)forumvirium.fi

Tilaa Forum Virium Helsingin uutiskirje!

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös