Osallistu Suomen ensimmäiselle Ambiciti-ympäristömittauskävelylle Vallilassa 14.6.

Artikkelikuva: Osallistu Suomen ensimmäiselle Ambiciti-ympäristömittauskävelylle Vallilassa 14.6.

[vc_custom_heading]

Osallistu Ambiciti ympäristömittauskävelylle Vallilassa 14.6.

Ambiciti, Forum Virium Helsinki ja EIT Digital kutsuvat helsinkiläiset mukaan Suomen ensimmäiselle Ambiciti-kävelylle 14.6. Kävelemään ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kaupunkiympäristöstä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet kaupunkilaiset. Kävelyn aikana testataan Ambiciti-mobiilisovelluksen käyttöä kaupunkiympäristössä. Sovelluksen avulla  kaupunkilainen voi seurata millaiselle melulle hän altistuu. Lisäksi sovellus antaa työkalut vähäsaasteisempien reittien ja ajankohtien valintaan.

Ambiciti–sovellus havainnollistaa käyttäjälleen, kuinka ilmanlaatu ja meluhaitat vaikuttavat juuri hänen arkeensa, juuri siellä missä hän itse elää ja liikkuu. Palvelu antaa käyttäjälleen keinon suunnitella arjen liikkumisensa mahdollisimman miellyttäväksi.

Suomen ensimmäinen kävely järjestetään Vallilassa. Pääset kokeilemaan sovellusta aamukävelyn lomassa. Ennen kävelyn alkua älypuhelimiin asennetaan Ambiciti–sovellus ja kävelijät saavat ohjeistuksen sen käyttöön. Mukana kävelyllä on kaupunkiympäristön asiantuntijoita, jotka avaavat osallistujille meluhaitan ja ilmanlaadun vaikutuksia, sekä kertovat Ambiciti-sovelluksesta ennen varsinaista mittauskävelyä. Kävely palaa takaisin lähtöpisteeseensä, jossa asiantuntijat kommentoivat kävelyn aikana kertynyttä dataa. Pääset tarkastelemaan keräämääsi tietoa ja esittämään kysymyksiä sovelluksesta.    

Ambiciti –sovellus on EIT Digitalin kehittämistyön tulosta, jota Ranskan kansallinen tietotekniikan instituutti Inria on vetänyt. EIT Digital on Euroopan johtava avoin innovaatio-organisaatio. Yhteistyökumppanina Ambiciti-hankkeessa toimii Forum Virium Helsinki, joka on Helsingin kaupunkikonserniin kuuluva osakeyhtiö, joka kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa.

Voit ladata Ambiciti-sovelluksen ilmaiseksi Android ja iOS– käyttöjärjestelmän puhelimille.

Ambiciti Vallila

Kesto: 14.6.2017 klo 8.00-10.00
Aloituspaikka: Elimäenkatu 5
Pituus: n. 2 km
Facebook: bit.ly/2rzatrt

Kuva: © Inria / Photo C. Morel

Lisätietoja tilaisuudesta

Kuva

Silja Peltonen

#SeniorSafety #bgreen #EITdigital
puh. +358 40 742 6360
silja.peltonen(at)forumvirium.fi

Lue myös