Osallistu Ambiciti-ympäristömittauskävelylle Jätkäsaaressa 1.11.

Artikkelikuva: Osallistu Ambiciti-ympäristömittauskävelylle Jätkäsaaressa 1.11.

Ambiciti ja Forum Virium Helsinki kutsuvat helsinkiläiset mukaan Suomen toiselle Ambiciti-kävelylle 1.11. Kävelemään ovat lämpimästi tervetulleita kaikki kaupunkiympäristöstä ja hyvinvoinnista kiinnostuneet kaupunkilaiset.

Ambiciti–sovellus havainnollistaa käyttäjälleen, kuinka ilmanlaatu ja meluhaitat vaikuttavat juuri hänen arkeensa, juuri siellä missä hän itse elää ja liikkuu. Palvelu antaa käyttäjälleen keinon suunnitella arjen liikkumisensa mahdollisimman miellyttäväksi.

Jätkäsaaren kävelyn aikana testataan Ambiciti-mobiilisovelluksen käyttöä kaupunkiympäristössä. Sovelluksen avulla kaupunkilainen voi seurata millaiselle melulle hän altistuu. Lisäksi sovellus antaa työkalut vähäsaasteisempien reittien ja ajankohtien valintaan.

Suomen ensimmäinen kävely järjestettiin kesäkuussa Vallilassa ja vastaanotto oli positiivinen. Nyt pääsemme kokeilemaan sovellusta Jätkäsaaressa, joka tunnetaan meluisana ja tiheästi liikennöitynä alueena.

Ennen kävelyn alkua älypuhelimiin asennetaan Ambiciti–sovellus ja kävelijät saavat ohjeistuksen sen käyttöön. Mukana kävelyllä on kaupunkiympäristön asiantuntijoita, jotka avaavat osallistujille meluhaitan ja ilmanlaadun vaikutuksia, sekä kertovat Ambiciti-sovelluksesta ennen varsinaista mittauskävelyä.

Lopuksi kävely palaa takaisin lähtöpisteeseensä, jossa asiantuntijat kommentoivat kävelyn aikana kertynyttä dataa ja pääset tarkastelemaan keräämääsi tietoa ja esittämään kysymyksiä sovelluksesta.    

Ambiciti –sovellus on EIT Digitalin kehittämistyön tulosta, jota Ranskan kansallinen tietotekniikan instituutti Inria on vetänyt. EIT Digital on Euroopan johtava avoin innovaatio-organisaatio. Yhteistyökumppanina Ambiciti-hankkeessa toimii Forum Virium Helsinki, joka on Helsingin kaupunkikonserniin kuuluva osakeyhtiö, joka kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin, muiden julkisten toimijoiden sekä kaupunkilaisten kanssa.

Voit ladata Ambiciti-sovelluksen ilmaiseksi Android ja iOS– käyttöjärjestelmän puhelimille.

Kuva: © Inria / Photo C. Morel

Ambiciti Jätkäsaari

Kesto: 1.11.2017 klo 16.00-18.00
Aloituspaikka: Jätkäsaaren kirjasto, Tyynenmerenkatu 1
Pituus: n. 2 km

Facebook

Lisätietoja tilaisuudesta

Kuva

Silja Peltonen

#SeniorSafety #bgreen #EITdigital
puh. +358 40 742 6360
silja.peltonen(at)forumvirium.fi

Ilmoittaudu tapahtumaan oheisella lomakkeella

Lue myös