Löydänkö perille – Osoitetiedot tarkoiksi 10.2.

Artikkelikuva: Löydänkö perille – Osoitetiedot tarkoiksi 10.2.

Aika: to 10.2.2022 klo 13.00–14.30
Paikka: Webinaari
Ilmoittaudu tapahtumaan alla olevalla lomakkeella

Miten ihmiset ja tavarat löytäisivät perille entistä sukkelammin? GeoForumin ja Logistiikan saavutettavuusdata -hankkeen tapahtumassa osoitetietojen ylläpitäjät ja käyttäjät kohtaavat. Tapahtumassa kuullaan kokemuksia kentältä ja kunnista sekä aivan uudenlaisista ideoista.

Tiettyyn osoitteeseen navigoidaan usein talon numeron tarkkuudella. Mutta mistä löytyy oikea ovi? Lopullinen päämäärä saattaakin olla toisen kadun puolella, huoltoajolle välillä myös maan alla.

Pitäisikö kaikki rakennukset kartoittaa sisäänkäyntien tarkkuudella? Mikä olisi tehokas tapa saada tällaisia yksityiskohtia helposti kartalle? Kunta voi tehdä paljonkin työtä, jotta sen alueen osoitetiedot olisivat kunnossa. Mutta kuinka ne saisi näkymään oikein niissä karttasovelluksissa, joita ihmiset lopulta käyttävät?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kuljetusalan ja osoitetietojen haasteista sekä uusista ratkaisuista. Yhdessä löydämme perille!

Ohjelma:

  • Navigaattorin mukaan perillä: mitä sitten tapahtuu – Kaj Korhonen, ajojärjestelijä, DB Schenker in Finland
  • Kadunvarren yksityiskohtien tunnistaminen koneoppimisen avulla – Teemu Heikkilä, toimitusjohtaja, Emblica Oy
  • Miten kunnat tekevät osoitetiedot ja miten ihmiset osoitteita nykyään hakevat – Atte Honkaniemi, paikkatietoasiantuntija, Seinäjoen kaupunki
  • Valtakunnallisen osoitetietojärjestelmän tilanne ja yhteentoimivuus muiden hankkeiden kanssa – Sakeri Savola, johtava asiantuntija, Maanmittauslaitos
  • Paneelikeskustelu: Mitä osoitetietoa tarvitaan, jollaista ei vielä ole? Miten se tehdään?

Tilaisuuden juontavat Elina Ranta, GeoForum Finland & Raimo Tengvall, Forum Virium Helsinki

 

 

 

Logistiikan saavutettavuusdata -hanke on Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoittama hanke ajalle 11/2020-5/2022. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki ja TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus. GeoForum Finland on yhdistys, joka kehittää yhteistyötä paikkatietoalan ja paikkatietoja käyttävien organisaatioiden kesken.

Hyväksyn, että oheisen lomakkeen tiedot voivat saada myös hankekumppani TIEKE (https://tieke.fi/tieke/rekisteri-ja-tietosuojaseloste/) ja tapahtuman järjestäjäkumppani GeoForum Finland (https://geoforum.fi/etusivu/tietosuojaseloste/).

Lisätietoa:

Kuva

Raimo Tengvall

#citylogistiikka #mobilitylaunchpad #jätkäsaari #smartmobility
puh. +358 40 629 7744
raimo.tengvall(at)forumvirium.fi

Lue myös