Jane’s Walk – maailmanlaajuinen kaupunkikävelytapahtuma

Artikkelikuva: Jane’s Walk – maailmanlaajuinen kaupunkikävelytapahtuma
Kaupunkiaktivisti Jane Jacobsin muistoksi eri puolilla maailmaa järjestetään vuosittain toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Jane’s Walk –kaupunkikävelyjä. Kävelyt tarjoavat asukkaille tilaisuuden kohdata toisiaan, oppia tuntemaan asuinympäristöään ja toimimaan yhdessä sen puolesta.
 
Ympäri maailmaa järjestettävät ohjatut kaupunkikävelyt Jane Jacobsin hengessä rantautuvat tänä vuonna myös Suomeen. Kaupunkitilan monimuotoisuudesta ja sen tulevaisuuden suunnittelusta kiinnostunut Forum Virium Helsinki on mukana organisoimassa kävelyjä Helsinkiin 4.-5.5. Kävelyjä järjestetään Helsingissä neljä, ja niissä tutustutaan kaupungin eri osiin.
 
Kävelyiden teemoja ovat Helsinki jugend-kaupunkina, Helsingin rantaviivan kerrostuneet muistot ja sukupolvien käsitykset yhteisesti hyvästä kaupunkiympäristöstä sekä vireä ja vehreä Oulunkylä. Helsingin kävelyiden lisäksi ympäristöjärjestö Dodo ry järjestää kävelyitä myös muualla Suomessa (http://dodo.org/janes-walk-2013). Tarkat tiedot kaikista Helsingin kävelyistä löytyvät Jane’s Walkin sivuilta osoitteesta http://www.janeswalk.net/index.php/walks/finland/helsinki/.
 
Kävelyille ovat tervetulleita kaikki kaupunkiympäristöstään kiinnostuneet! Kävelyt ovat ilmaisia ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.
 
Jane Jacobs (1916 –2006) oli amerikankanadalainen urbaani ajattelija ja kirjailija, joka kritisoi Yhdysvaltain 1950-luvun kaupunkiuudistuspolitiikkaa. Olennaista Jacobsin ajatuksissa on se, että kaupunki syntyy ihmisten kohtaamisen sekä yhteisten kokemusten ja toiminnan kautta. Kaupunki on tila, jota kaupungin asukkaat yhdessä rakentavat ja käyttävät. Jacobsin ajatukset ovat edelleen merkittäviä ja ajankohtaisia. 

Aika: 05/04/2013 – 13:00 – 05/05/2013 – 14:00 – 05/04/2013 – 13:00 – 05/05/2013 – 14:00
Paikka: Helsinki, Finland

Lue myös