Tervetuloa Vekotinverstaan sensorityöpajaan

Artikkelikuva: Tervetuloa Vekotinverstaan sensorityöpajaan

Aika: 17.10.2017 klo 16.00-20.00
Paikka: Microsoft Flux, Korkeavuorenkatu 35, Helsinki
Ilmoittaudu mukaan viestillä!

Hei sinä joukkoistetun ympäristödatan keräämisestä kiinnostunut! Etsimme nyt sitovia ilmoittautumisia kohta alkavaan kokeiluun.

Kokeilun kulku pähkinänkuoressa: ensin pidetään työpaja, jossa kootaan osallistujille omat ilmanlaadunmittauslaatikot (kokeilu tarjoaa komponentit ja tarvikkeet, sekä luonnollisesti apua ja ohjeet rakennukseen) ja asennetaan niitä lukeva sovellus osallistujien puhelimiin (Huom! sovellus toimii tässä vaiheessa vain Android-puhelimissa!) ja varmistetaan näiden yhteentoimivuus.

Rakentelusession jälkeen teemme yhteisen kalibraatiokävelyn (noin 30min) ja osallistujat saavat laatikot mukaansa kannettaviksi. Tämä kokeilu kestää 2 viikkoa, jonka aikana toivomme, että osallistujat kanniskelevat laatikkoa ulkona liikkuessaan, keräävät dataa ilmanlaadusta, joka tehdään saataville julkiseen web-sovellukseen. Kokeilun päätteeksi pidämme uuden yhteiskävelyn Jätkäsaaressa ja keräämme laatikot takaisin.

Aikataulu:

17.10.2017 tiistai klo 16-20: Aloitustyöpaja

Rakennetaan datankeruulaatikko, asennetaan Android-sovellus. Lopuksi noin puolen tunnin yhteinen kalibraatiokävely.

Sijainti: Microsoft Flux, Korkeavuorenkatu 35, 00130 Helsinki

18.10.-1.11.2017 Itsenäistä datan keräämistä laatikon ja Android-sovelluksen avulla

1.11.2017 keskiviikko noin klo 16-18: Kokeilun lopetus, yhteinen kävely Jätkäsaaressa, jonka jälkeen laatikot luovutetaan takaisin.

Sijainti: Jätkäsaari, Huutokonttori, Tyynenmerenkatu 1

Huom! Kokeilussa käytettävät sovellukset ja laitteet eivät ole valmiita tuotteita, vaan tätä kokeilua varten kehitettyjä prototyyppejä, joten toivomme, että osallistujat olisivat edes hieman teknisesti orientoituneita tai ainakin kärsivällisiä teknologian kanssa. On myös huomionarvoista, että kerätty data sisältää tarkkaa käyttäjän sijaintitietoa, mutta meille lähetetty data visualisoidaan web-sovelluksessa ruudukkoon anonymisoituna, eikä osanottajia yksilöiviä sijainti- tai tunnistetietoja tehdä julkisiksi.

NB! Laatikkojen komponentteja on rajallinen määrä, joten 8 ensimmäistä pääsevät rakentamaan ilmanlaadunmittauslaatikoita ja loput ovat prosessissa mukana!

Ilmoittaudu mukaan 17.10. työpajaan: jaana.konstantinova(at)forumvirium.fi

Lisätietoja tapahtumasta

Lue myös