Hyvänmielenosoitus 18.5.2013 – kansalaisdiplomatian aika on nyt

Artikkelikuva: Hyvänmielenosoitus 18.5.2013 – kansalaisdiplomatian aika on nyt

Hyvänmielenosoitus kiertää yhden päivän aikana kaikki Helsingissä toimivat 62 suurlähetystöä. Tarkoituksena on kiittää maailman eri kansoja heidän aikaansaamistaan hyvistä asioista ja ihmisiä hyvien tekojen takana. Hyvät asiat maailmassa, liittyvät ne sitten urheiluun, satukirjoihin, ruokaan tai vaikkapa taiteeseen, yksinkertaisesti ansaitsevat enemmän huomiota. Hyvänmielenosoitus on yli viidenkymmenen vapaaehtoisen kanssa talkoovoimin kehitelty kansalaisdiplomatiaa edistävä mediakonsepti.

Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Helsingissä lauantaina 18.5.2013. Stadi.TV toteuttaa tapahtumasta live-lähetyksen viime vuoden tapaan. Ohjelma alkaa klo 12.45. Kuusituntisen lähetyksen aikana syvennytään jokaisen maan kulttuuriin ja etsitään hyvää mieltä pienistäkin asioista ja ilmiöistä.

Tapahtuman taustalla ei ole järjestö tai organisaatio. Hyvänmielenosoitus on uuden ajan verkkoilmiö, joka on syntynyt talkoovoimin ja jossa kiteytyy nettiajan aktivismin hyvät puolet. Tarkoituksena on levittää suomalaista positiivisuutta koko maailmalle. Yli viidenkymmenen vapaaehtoisen lisäksi hyvänmielenosoituksiin osallistui vuonna 2012 yli 200 kaupunkilaista ja maailmankansalaista. Tänä vuonna mukaan odotetaan vielä suurempaa joukkoa.

– Tapahtumassa ei kiitetä valtiota tai sen johtoa vaan kiitos lähtee ihmisiltä ihmisille. Hyvänmielenosoitus on kansalaisdiplomatian riemuvoitto, kertovat Jani Halme ja Samuli Harjunpää, idean isät.

– Suomalaiset tunnetaan maailmalla rauhantekijöinä. Olemme aina osanneet kääntää asiat positiivisiksi, kiittää pienistäkin asioista ja luoda hyvää mieltä kansojen välille. Jokainen suomalainen voi olla oman elämänsä diplomaatti, lisää Harjunpää idean syntyyn vaikuttaneista tekijöistä.

Hyvänmielenosoitukseen voi osallistua tapahtumapäivänä kaupungille jalkautumisen lisäksi myös osoitteissa www.hyvanmielenosoitus.fi sekä www.stadi.tv. Facebookissa tapahtumaa voi seurata ja kommentoida reaaliajassa. Tapahtumapäivän jälkeen mielenosoitusvideot tekstitetään vapaaehtoisvoimin muun muassa englanniksi ja jaetaan internetissä myös kohdemaan kansalaisten ulottuville kansalaisdiplomatian toteuttamiseksi.

Ei niin pientä tai suurta asiaa, etteikö se ansaitsisi kiitosta. Norja, kiitos juustohöylän keksimisestä! Iran, kiitos elokuvasta Nader ja Simin: Ero! Romania, kiitos Gheorghe Hagin Putoavasta lehdestä!

Lisätietoja tapahtumasta:

www.hyvanmielenosoitus.fi

www.facebook.com/hyvanmielenosoitus.fi

 Samuli Harjunpää (samuli (at) tehtaankatu.fi) tai Jani Halme (jani.halme(at)toinen.fi)

Lisätietoja Stadi.TV:n live-lähetyksestä: Jenni Niemiaho (jenni.niemiaho@stadi.tv)

Stadi.TV kiittää vuoden 2012 Hyvänmielenosoituksen yhteistyökumppaneita
http://www.forumvirium.fi/node/1262

Videot vuoden 2012 Hyvänmielenosoituksen studiosta:
http://www.youtube.com/playlist?list=PL6D5AE61141E7E38A&feature=plcp

 


Aika: 05/18/2013 – 10:00 – 15:00 – 05/18/2013 – 10:00 – 15:00
Paikka: Helsinki

Lue myös