Helsinki CityJam 2014

Artikkelikuva: Helsinki CityJam 2014

Helsinki CityJam on avoin palvelumuotoilun työpaja, jossa keskitytään ikäihmisten ja toimintarajoitteisten itsenäisen asumisen pulmiin. Tavoitteena on löytää uusia ratkaisuja siihen, miten voidaan tukea ihmisten asumista omissa kodeissaan.

Helsinki CityJam on avoin kaikille. Tarvitset vain avointa mieltä, kiinnostusta julkisiin palveluihin sekä halua kääriä hihat ja ryhtyä tositoimiin. Tilaisuuden aluksi osanottajat jaetaan monipuolisiin työryhmiin, jotka päivän aikana kehittävät ideoitaan konkreettisiksi ratkaisuiksi. Kokeneet palvelumuotoilijat auttavat palvelumuotoilun, innovatiivisen ongelmanratkaisun ja nopean mallintamisen menetelmissä. Helsinki CityJam ei ole luento tai seminaari vaan tekemisen kautta oppimista.

Työpajapäivä liittyy loppuvuodesta 2014 käynnistyvään Nordic Innovation Challengeen. Haastekilpailun taustalla ovat muun muassa kaikki pohjoismaiset pääkaupungit, ja sen avulla etsitään uusia ratkaisuja vanhusten ja toimintarajoitteisten itsenäisen elämän tukemiseen.

Helsinki CityJam toteutetaan yhden työpäivän aikana. Tilaisuus on avoin, mutta työpajoihin mahtuu mukaan rajoitettu määrä osallistujia. Tapahtuman luonteen vuoksi pyydämme sinua sitoutumaan mukaan koko päivän ohjelmaan. Ilmoittaudu mukaan 3.9.2014 mennessä tästä.

Jamit ovat kansainvälinen ilmiö, jossa ihmiset kokoontuvat lyhyeksi ajaksi työskentelemään yhdessä tietyn teeman parissa ja pyrkivät konkreettisiin lopputuloksiin. Työskentelyssä hyödynnetään palvelumuotoilun menetelmiä ja apuna on niin mentoreita kuin fasilitaattoreita.

Lisätietoja:

http://cityjam2014.wordpress.com/

Helsinki CityJam on kansainvälisten Global Service Jamin, Global GovJamin ja Global Sustainability Jamin verso. Kansainvälisistä sisaruksistaan poiketen se järjestetään vain Helsingissä mutta samoin periaattein: kyseessä on vapaaehtoisvoimin järjestetty voittoa tuottamaton tapahtuma, jonka taustalla ovat palvelumuotoilun edistämisestä kiinnostuneet tahot. Tapahtuman totetuksesta vastaavat Helsingin kaupungin elinkeino-osasto, Toimiva kaupunki -hanke, Forum Virium Helsinki sekä Aalto-yliopiston Service Factory ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Muotoilun laitos. Helsinki CityJam on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

 


Aika: 09/09/2014 – 09:00 – 17:00 – 09/09/2014 – 09:00 – 17:00
Paikka: Pasilan Studiot (Radiokatu 5 A, Helsinki)

http://cityjam2014.wordpress.com/ilmoittautuminen/

Lue myös