Helsingin kaupungin kehittäjätapaaminen torstaina 10.5.2012

Artikkelikuva: Helsingin kaupungin kehittäjätapaaminen torstaina 10.5.2012

Helsingin kaupungin kehittäjätapaaminen torstaina 10.5.

Tervetuloa Helsingin kaupungin kehittäjätapaamiseen! Tilaisuudessa pääset ensimmäisten joukossa kuulemaan kaupungin tarjoamista mahdollisuuksista kehittää sovelluksia kaupungin avointa dataa ja avoimia rajapintoja hyödyntäen. Kuulet tilaisuudessa myös kaupungin kehityssuunnitelmista omien palveluidensa suhteen. Paikalla pääset tapaamaan kaupungin työntekijöitä, jotka näiden asioiden parissa kaupungilla toimivat.

Tilaisuus on suunnattu sovelluskehittäjille, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita! Tilaisuus järjestetään torstaina 10.5 kello 17.00 Forum Virium Helsingin tiloissa (käyntiosoite tilaisuuteen Katariinankatu 3 sisäpiha, 00170 Helsinki). Tilaisuuden ohjelman löydät alta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen oheisen linkin kautta ma 7.5. mennessä. Osallistuminen on maksuton.

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=832317&chk=B6PGQZ9G

OHJELMA

Kahvia ja sämpylää tarjolla!

17.00-17.15 Tervetuloa
Markku Raitio, Tietotekniikkapäällikkö, Helsingin kaupunki
Pekka Koponen, Forum Virium Helsinki

17.15 – 17.45 Mikä on CitySDK-hanke ja mitä se tarjoaa kehittäjille?
Jaakko Rajaniemi, Helsingin kaupunki
Hanna Niemi-Hugaerts, Forum Virium Helsinki

CitySDK-hanke pyrkii edistämään yhteentoimivien ja avoimien eurooppalaisten kaupunkipalveluiden kehittämistä mm. yhteneväisten rajapintojen kautta. Hanke keskittyy Helsingin kärkipilotissa palautteen antamiseen, jonka tiimoilta on parhaillaan harkinnassa Open311-palauterajapinnan hyödyntäminen. Hankkeessa tullaan työstämään myös julkiseen liikenteeseen ja matkailuun liittyviä rajapintoja.
Lisätietoa hankkeesta: http://www.forumvirium.fi/hankealueet/alykas-kaupunki/citysdk
Tutustu ennakkoon hankkeessa käytettävään Open311-palauterajapintaan:
http://wiki.open311.org/GeoReport_v2

17.45-18.15 Palvelukartta ja REST-rajapinta
Mirjam Heikkinen, Helsingin kaupunki

Apps4Finland-kilpailussa palkitun Helsingin kaupungin palvelukartan ja toimipisterekisterin REST-rajapinnan toinen versio sisältää ensimmäistä versiota laajemmat toiminnot tietojen kyselemiseksi. Rajapintaa kehitetään tarpeiden ja palautteiden pohjalta eteenpäin, lisäten toiminnallisuuksia ja uusia tietoja.
Tutustu rajapintaan: http://www.hel.fi/palvelukarttaws/rest/ver2.html

18.15-18.30 Avoin tapahtumatietorajapinta, Linked Events -hanke
Pekka Koponen, Forum Virium Helsinki, Lassi Immonen, Mysema Oy

Linked Events -hankkeessa on tavoitteena Helsingin kaupungin tapahtumatietojen avoimen rajapinnan kehittäminen eteenpäin. Rajapinnan uusi versio on juuri julkaistu testikäyttöön ja haluaisimme palautetta tässä vaiheessa sekä toimivuudesta että rakenteesta jatkokehitystä varten. Ensimmäisessä vaiheessa rajapinnan kautta voi hakea Helsingin kaupungin matkailutoimiston dataa, jatkossa tähän yhdistetään myös muiden kaupungin yksiköiden tuottamaa tietoa.
Tutustu rajapintaan: events.hubi.fi

18.30-18.45 Kokemuksia kehittäjiltä

18.45-19 Keskustelua, yhteenveto ja jatkosuunnitelmat

Lisätietoja:
Jaakko Rajaniemi
Projektisuunnittelija, CitySDK
Helsingin kaupunki
040-5165931
jaakko.rajaniemi@hel.fi

Tilaisuus järjestetään osana CitySDK-hanketta, joka kokoaa työkalupakin sähköisten kaupunkipalveluiden kehittämiseen. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki, Helsingin kaupunki ja Sanoma Kaupunkilehdet yhdessä kansainvälisen yhteistyöverkoston kanssa. CitySDK-hankkeessa pilotoidaan kaupunkilaisten osallistamisen, liikenteen ja matkailun ympärillä. Tavoitteena on rakentaa pilottien kautta eurooppalaisessa mittakaavassa yhteentoimivia ja kaupungista toiseen siirrettävissä olevia avoimia rajapintoja. Hanke kestää 2,5 vuotta ja sen kokonaisbudjetti on 6,8 miljoonaa euroa. Hanketta rahoitetaan Euroopan komission CIP-ohjelmasta.

 


Aika: 05/10/2012 – 17:00 – 18:30 – 05/10/2012 – 17:00 – 18:30
Paikka: Forum Virium Helsinki (käyntiosoite tilaisuuteen Katariinankatu 3 sisäpiha, 00170 Helsinki)

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=832317&chk=B6PGQZ9G

Lue myös