Hel<3Dev Avokonttori: Pyöräily

Artikkelikuva: Hel<3Dev Avokonttori: Pyöräily

[vc_custom_heading]

Hel<3Dev Avokonttori: Pyöräily


Paikka: Info- ja näyttelytila Laituri, Narinkka 2, Helsinki

Päivämäärä: 26.5.2016

Aika: 15.00-18.00


Pyöräily hyödyttää kaikkia – voisiko pyöräilyyn kannustaa tai sitä edistää avoimen datan avulla?

Helsingissä pyörällä pääsee käytännössä minne vain – kaupungista löytyy 1 200 kilometriä pyöräteitä. Helsinki haluaa edistää pyöräilyä entisestään mm. parantamalla pyörätieverkostoa ja pyöräpysäköintiä, sillä pyöräilyn lisääntyminen edesauttaa ruuhkien ja päästöjen vähenemistä, näkyy positiivisina terveysvaikutuksina ja tekee kaupunkiympäristön viihtyisämmäksi.

Millainen data auttaisi ja mahdollisesti jopa houkuttelisi entistä useamman pyörän satulaan? Mitä pyöräilyyn liittyvää dataa on jo auki? Millainen olisi työmatkapyöräilijän tai ns. sunnuntaipyöräilijän unelmasovellus?

Kaikille avoimessa avokonttorissa esitellään jo avattuja pyöräilyliikenteeseen liittyviä aineistoja sekä ideoidaan yhdessä, mitä niillä voisi tehdä ja mitä dataa vielä tarvittaisiin, jotta pyöräilijöille voitaisiin tarjota entistä parempia sovelluksia tai palveluja.

Iltapäivän alustava ohjelma:

klo 15 Datan avaajat

•Mikä ihmeen avoin data? (Tanja Lahti ja Hami Kekkonen, Helsinki Region Infoshare)
•Pyöräliikenteen seuranta ja avoimet aineistot (Reetta Keisanen ja Eeva Kostiainen, kaupunkisuunnitteluvirasto)
•HSL:n kevyen liikenteen reittiopas (Tuukka Hastrup, HSL)
•Vantaa avaa pyörälaskentatulokset käyttöön (Suvi Rytkönen-Halonen, Vantaan kaupunki)
•Sujuvuutta ja tehokkuutta pyöräliikenteen suunnitteluun – avuksi avoin data? (projektipäälikkö Riikka Kallio, WSP)
•Kauniaisten pyöräilyaineistot (Lennart Långström, Kauniaisten kaupunki)

TAUKO

klo 16 Datan hyödyntäjät

•Antti Poikola
•Cyclepath (Teemu Niskanen)
•Kohti älykästä reititystä pyöräliikenteessä? Mobiililla liikuntasovelluksella kerätyn big datan haasteet ja mahdollisuudet (Cecilia Bergman, MML)
•Pyöräilyn matka-aikojen ja reittivalintojen paikkatietopohjainen mallinnus pääkaupunkiseudulla (Ainokaisa Tarnanen, Helsingin yliopisto)

Klo 17 Workshop

Mitä pyöräilyyn liittyvää dataa toivoisit vielä avattavaksi? Mitä pyöräilyliikenteeseen liittyvällä avoimella datalla voisi tehdä? Millaiset sovellukset voisivat osaltaan edistää pyöräilyä? Millainen olisi sinun pyöräilyaiheinen unelmasovelluksesi? Workshopin tuotoksia käytetään tulevien data-avausten suunnitteluun.

HUOM: Avokonttori järjestetään poikkeuksellisesti info- ja näyttelytila Laiturilla osoitteessa Narinkka 2, Kamppi. Avokonttorin yhteydessä on mahdollista tutustua Laiturilla olevaan Pyöräilyliikenne Helsingissä -näyttelyyn.

Tervetuloa pyöräilyaiheiseen Helsinki Loves Developers avoimen datan avokonttoriin!

Mitä data-avauksia Helsinki Region Infoshare:ssa on työn alla? Mitä kumppanikoodarit tekevät? Mistä saisin tarvitsemaani dataa, miten edetä ohjelmointiprojektissani? Vai oletko vain yleisemmin kiinnostunut avoimen ja älykkään kaupungin rakentamisesta? Tervetuloa avoimen datan avoimeen konttoriin tutustumaan toimintaamme ja keskustelemaan omista projekteistasi!

Kuva: Lauri Rotko / Helsingin kaupungin aineistopankki

Lue myös