Dronet vähähiilisyyden edistäjinä rakennetussa ympäristössä -tietoisku ja yhteiskehittämistyöpaja 5.3.

Artikkelikuva: Dronet vähähiilisyyden edistäjinä rakennetussa ympäristössä -tietoisku ja yhteiskehittämistyöpaja 5.3.
Kuva


Dronet vähähiilisyyden edistäjinä rakennetussa ympäristössä -tietoisku ja yhteiskehittämistyöpaja

Ajankohta: pe 5.3. klo 09:30 – 11:30
Paikka: Online webinaari
Osallistuminen: osallistumislinkki toimitetaan myöhemmin kaikille ilmoittautuneille.

Droneista on pikkuhiljaa tulossa rakennetussa ympäristössä käytetty työkalu muiden joukossa. Elinkaaren vaiheesta riippuen käyttötapaukset vaihtelevat: suunnittelussa droneja hyödynnetään mm. photogrammetriaan ja laserskannaukseen, rakennustyömailla reaaliaikaiseen seurantaan ja toimintojen tehostamiseen ja käytön aikana kunnon tarkastamiseen. Dronet voivat myös välillisesti auttaa vähentämään rakennetun ympäristön CO2-päästöjä.

Paneelikeskustelussa pohditaan kuinka dronet voivat olla apuna rakennetun ympäristön vähähiilisyyden ja digitalisaation edistäjinä ja kartoitetaan millaisia mahdollisuuksia dronet jo nyt tarjoavat. Keskustelua moderoi KIRAHubin CEO Teemu Lehtinen. Paneelissa ovat mukana Tietoa Finlandin toimitusjohtaja Marko Rajala, Pointscenen toimitusjohtaja Lauri Hartikainen ja AIforsiten toimitusjohtaja Kari Hirvijärvi.

Paneelikeskustelun jälkeen on vuorossa työpaja n. klo 10.
Työpajassa pureudutaan niihin haasteisiin, joita dronejen käyttö tai palveluiden hankinta voi tuoda tullessaan sekä tarkastellaan droneratkaisuja päästönäkökulmasta.

Tilaisuuden avaa Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa -hankkeen projektipäällikkö Heidi Heinonen Forum Virium Helsingistä.

Tapahtuman järjestää Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa yhdessä Kirahubin kanssa.

Webinaarin tallenne

Kuva


Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa pilotoidaan ja edistetään hiilineutraalisuutta edistäviä dronepalveluratkaisuja. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki, Posintra ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulut XAMK 1.9.2019-31.12.-2021. Hanketta rahoittaa Uudenmaan liitto Euroopan aluekehitysrahastosta. 

Kuva: Helsingin kaupunki / Julia Kivelä

Lisätiedot

Kuva

Heidi Heinonen

Puh. +358 50 323 1327
heidi.heinonen(at)forumvirium.fi

Lue myös